Thursday, June 18, 2009

Single lebih baik

Betul cakap kamu itu ezat..
Single much better than couple..

Akhirnya aku da temui jawapan yg ak nak...
knp perlu pningkan kpla if kte x tau can get along ngan dia???
knp perlu pningkan kpla if kte still ada fren yg bleh memahami kte n sntiasa ada time snag,ssah,bored n anything..

Tak kesah la if org ckp single ni membosnkan..
drpd mkn ati,air mata darah kan lebih baik single????

tell u what the point if we couple but doesnt think anything about 'US'?????
Rasa mcm x de mkna kau couple if sndiri fham rasa syg..knon x perlu nk ucap tiap2 ari..

Contoh mcm kau tanam pokok..
tapi kau biarkan je dia mcm tu..x siram n x letak baja..
Pokok tu bleh berkembang n menghasilkan bunga yg cantik ke???

Sma juga mcm dlam relationship..
If stkat ingat dlm pale otak n ucap syg dlm ati..
bleh ke prasaan tuk nak dis emai..
at least,take care psal 'DIA'..

p/s: baru otak free n x pyah fkir cmne nak pjuk if psngan kte majuk..
tak ada lagi ayat
mandi tak basah ..
makan tak kenyang..
tidur tak lena..

sebab dah tukar....

mandi sampai lencun..
makan sampai sendawa..
tidur sampai berdengkur..

12 comments:

eKyN said...

tambah lg..masak smpai hangus!
gelak smpai tguling!
berkawan lg bagus!
bercinta wat ati runsing!

wah, aku wat pantu r plak..
nway tu aku r...tp ade gak org laen bcinta orang kelilingnye d ambil kisah..sling memahami..kire bagus r camtu

beb, ko de aku...haha

n_n

LaLa said...

btol2..
xyah nk bercintan-cintun skang ni..
klu nk share prob.pn kwn kn ramai ni...

skang ni pkr nk blaja jee tww.
blaja pepndai..
nt ramai la yg terkejar2 nk masuk minang..
pas2,nk kawen..
jgn lupe plak jmput kwn yg bg nasihat ni tw...

miEz haNeM said...

saya juga mahu jadi kari & ayam dalam masakan kamu:(
tambah point:)
hahha..pergi kepada orang yang kamu cinta dear:) if tak cinta, belajar untuk mencintai dia..if tak leh gak, maknanye.. single lebih best!! saya doakan kamu:)

asamboyz90 said...

yup single is better,
couple is like heaven but sometimes like hell.
but true love is like heaven.
tak caya?
bila dah jumpa true love ko akan tahu sendiri maksudnya. lau gaduh teruk macam mana pun, akan makin sayang kat true love tu.
one more,
hargai orang yg hargai diri kita.

Asyraf Abdul Rahim said...

alahai, sedihnye.

skrg mungkin bukan masa yg sesuai utk kamu bercinta ni zila,.

tapi bila tiba masa tu, jgn lupa kat kawan pulak. hehe. pikir pakwe je nnti.

dionzo de sauza said...

yeah..
thats the spirit..(ckp org aku sendiri xterurus)..
hehehe..
xpe2..
t ade jodoh ade la k..
jd mcm aku dan acap..
yg single dan saling menyayangi antara kami,..
hahahaha

lalink7 said...

umo 18 memang telalu muda kalu nak kaple2 yang long lasting...takpe panjang lagi pejalanan idup kamO..nanti2 ada la yang betul2 setia pada kamu..
jgn terlalu mencari..better single lagi baik..

semoga thn dpn, 2thn lg, or 3thn lg, kaMo berjumpa jodoh yg baEK..Amin..

skang blaja tggi2 dolu2..hehe

norzila musman said...

ekyn>>time kasih la KAWAN..hehe..
eyh,cme ko je yg msak smpai hngus..
ak x..hehehehe

lala>>yeah..kwn je yg sling mmahami n sntiasa b'sama kte ssah n snang..
tp..law da t'lebih pndai pn laki x brani nk dkat..huhu

norzila musman said...

miezhanim>>thankz..sy doakn kmau jmpe jodoh yg ssuai..hehe
kte x pyah blaja psl cinta,tp cinta tu akn dtg ngan sndiri..
tul x????

asamboyz>>ssah nk jmpe true love..
ble da dpt,br akan rase nk hargai..

norzila musman said...

acap>>x de..sy akn pkir kamu je nti..muahahahhah

dion>>yeah,,sy tau kamu n acap sling b'kasih-syg..hahahha

lalink7>>tu la psal..law umo da 20 br leh cr bf la eik??

yup..kte fkir stdy dulu..

^_^
heheh

faridcool said...

hye~ im anonymous here.. hehe.. sgt stuju ngn posting nih.. bcoz it happen to me too.. berat sgt ke nk ckp pekataan 'saye syg kamu' tuh? p/s:maaf, teremo plak..

norzila musman said...

faridcool>>ahahah..xper..
emo r ag..hehe
bkn ssah tp kdng2 sndiri fhm..

^_^