Tuesday, December 8, 2009

mimpi yang mati

malam tadi aku tertido..kau faham tak maksud tertido?ia nya bermaksud aku tak bermaksud nak tido,tapi tanpa sengaja aku tertido..okeyh?aku tau kau dah pening..tak payah susah-susah pening kepala..abaikan saje.. (~_')

malam tadi aku mimpi..mimpi dapat 4flat..ceh,angan tinggi betul..kalau setakat mimpi dapat dekan x heran sangat..tapi sekali mimpi 4flat terus..ceh,x bole blah tul..huhu.tapi orang kate kalau kita mimpi benda yang baik,akan berlaku sebaliknya..contoh juga macam kita mimpi benda buruk,tapi benda baik yang akan berlaku..buat aku macam terketar sikit.result aku teruk ke nanti?

maybe kemungkinan besar macam tu la kot..sebab sem ni memang agak susah dan final exam pun aku buat macam hampeh sikit.hurm..(long sigh)
aku tau semua orang rasa jantung macam nak terkeluar, tido tak lena, makan tak kenyang sebab result dah nak keluar ni..
tapi,aku cuma mampu doa banyak-banyak mimpi aku tu jadi nyata.. :-)

p/s: malam semalam aku mimpi hampir kena patuk ular.macam mana yer? (-_-")

Monday, November 30, 2009

Ku sangka panas sampai ke petang

Salam semua..hampir sebulan tidak blogging. ketandusan idea untuk bercerita dan life aku yang agak membosankan kebelakangan ni tiada masa untuk bercerita benda baru. Cuti sem mungkin saat yang paling menggembirakan bagi kami pelajar IPTA/IPTS. Tapi bagi aku mungkin cuti sem kali ni saat yang membuatkan aku banyak mengeluarkan air mata. Bila mana orang nampak aku tersenyum sepanjang masa tapi dalam hati tak siapa yang tau. Oh ya,mungkin sudah terlambat tapi aku nak mengucapkan


Selamat Hari Raya AidilAdha.


Bila dikira sudah hampir 4tahun lebih aku beraya tanpa mak dan ayah. sudah 4 kali raya juga kami adik-beradik tak berkumpul bersama di rumah pusaka ni.


Impian untuk berkumpul 1 family tu mungkin cuma tinggal harapan. Sebab kenapa?? Disebabkan salah faham,kelurga kami pecah belah. Kakak kandung bergaduh dengan kakak ipar yang duduk kat rumah pusaka ni. Sampai ke hari ni tak pernah nak bertegur sapa. Aku tersepit antara menjaga hati kakak kandung dan kakak ipar. Kakak kandung yang telah banyak menolong dan kakak ipar yang menjaga aku kat rumah ni. Bila aku rapat sikit dengan kak ipar,kakak kandung cemburu. Bila aku rapat dengan kakak kandung,kak ipar terasa. Aku penat melayan kerenah diorang yang macam kebudak-budakan. Bila aku mengharap kakak akan memahami perasaan adik,tapi aku yang kena jadi matang dari mereka. Bila aku harap mendapat perlindungan dari keluarga,tapi kesengsaraan yang diorang beri.


Bila diorang saling mengutuk,aku hanya mampu mendiamkan diri. Sedap ke makan daging saudara sendiri?? Aku bukan nak mengata tapi kadang-kadang sikap mereka ni buat aku jadi rimas. aku tak sokong mana-mana pihak. tapi kenapa aku yang jadi mangsa pergaduhan mereka? Aku rasa benci untuk hipokrit depan semua orang seperti tak ada apa-apa yang berlaku dalam keluarga kami. bila kakak dah tak sudi nak menjejakkn kaki ke rumah ni disebabkan kak ipar,aku rasa lebih baik kami tiada pertalian adik-beradik, kadang-kadang aku terfikir,kalau mak dan ayah hidup lagi,benda ni tak kan terjadi. kenapa perlu bergaduh,mengutuk antara adik-beradik sendiri? Kalau kau benci dengan orang tu pun,tak perlu bercerita keburukan tu depan keluarga yang lain.


Bila aku melihat orang lain yang bahagia dengan keluarga diorang,tapi aku? Hidup dalam keadaan yang hipokrit. Berapa banyak duit pun tak kan dapat menyatukan kami sekeluarga. bila mana abang Cuma beri duit,tapi tak pernah bagi aku sedikit kasih sayang pun. Bila kakak mahukan aku sokong mereka,tapi pernah ke diorang faham perasaan adiknya?abang langsung tak pernah nak selesaikan masalah ni. Kenapa mesti ada keluarga,tapi hanya setakat pada NAMA?mungkin bagi kakak dan abang yang lain,mereka tak perlukan adik-beradik lain sebab mereka ada keluarga mereka sendiri,tapi aku??aku Cuma ada kakak dan abang yang tak pernah nak peduli perasaan adiknya. seorang adik yang berusaha sendiri menyatukan 1keluarga ni.


Macam-macam benda berlaku dalam family kami tapi seorang pun tak ambil inisiatif tuk menyatukan kami semula.masing-masing sibuk dengan kerja,anak.keluarga sendiri.tapi mana keluarga aku?

Friday, November 6, 2009

aku tak gatal,tapi aku miang

kau kacau aku sekali,aku kacau kau beribu kali.
kau kutuk aku belakang,aku kutuk kau depan-depan.
kau talam dua muka,aku gunting dalam lipatan.

kalau fikir aku baik sebab kau KAWAN aku,kau salah.
aku baik sebab aku MUSUH kau.

jangan fikir aku baik,sopan sebab aku boleh jadi seburuk dari yang kau bayangkan.

p/s: tapi aku still SAYANG kau.heh.

Saturday, October 31, 2009

kenapa aku?

kenapa aku jadi bangang di sini?
kenapa aku yang kau marahi?
kenapa aku yang kena dapat carymark rendah?
dah,cukuplah.aku penat.

jangan buat saya begini puan?
saya pun ada masalah.tolong faham kalau ada sikit perasaan kasihan. T_T

mungkin kita tak berjumpa lagi sem depan.
mungkin?
;(

Saturday, October 17, 2009

nota kaki

sekarang sangatt sibuk.maaf sebab lama x update blog..
n now saya berada di hotel Villa di Segamat sebelah McD sebab ketiadaan elektrik di UiTM, dan saya perlu study tuk test nanti..haha..dan juga sibuk tuk final exam..
please pray for me and saya akan sayang awak sampai mati.okeyh??

owh yerk..'segamat x la membosankan seperti yg kau sangkakan'..
hell yeah! rasa loser bila bertapa disini dan hampir senak perut..ceh..loser la sangaaat...
tapi kan,bila duduk lama2 rasa sayang nak tinggal kan segamat..eceh..ayat cheesy la pulak..

tiada idea nak tulis panjang-panjang..
cuma nak wish gud luck kat sume penghuni UiTM Segamat, 'Gud luck for final exam'
kalau jawab paper tu,tolongla kasi full paper tu.jangan bia kosong..malu taw..hohoho.
bia la jawaapan salah pun..hakhak..

juga kepada lect,tolongla kasi carymark tinggi cket..haish..x baik kedekut mark..huhu..

juga kepada geng bas skola, cheer up!bia asignment tak siap,janji kita makan dengan senang ati.. >_<


juga kepada ehem,ehem ,selamat menjalani ibadat haji..
hehe.. jangan nakal2 taw..

p/s: apa itu SAYANG??hurm..x pe la..
bia saya sendiri faham. n_n

Monday, September 28, 2009

tolong beri saya ruang tuk bertapa

baru aku perasan dah lame blog aku tak di selingkan dengan pic..selalu banyak entry merepek dan membebel yang tah pape..oleh itu aku nak upload pic banyak-banyak kasi jamak entry yang lepas sebab aku tau pas ni memang aku jarang upload pic..ini kerana perkhidmatan celcom beruk-band yang sangat pantas ibarat kelajuan cahaya menyenagkan aku nak on9.heh..membazir je bayar tapi penggunaan ibarat aku menggunakan wifi jer..lembap macam GARY SPONGEBOB tul!

dah,malas nak marah.meh sini aku cite benda yang berlaku kat umah aku sewaktu ari rayer tu.

Sehari sebelum raya ari tu rumah aku dilanda banjir..
bilik aku abes tenggelam..huhu..sangat sedih..tapi RAYA tetap diteruskan..


pic lepas banjir..rasa macam duk kat kepulauan hawai plak..huhuhu
raya tahun ni langsung tak membawa apa-apa makna sebab semua rumah banjir..aktiviti bertandang ke rumah sedara-mara terbantut..ada gak umah yang aku pegi beraya tapi kena angkat kain tinggi2 sebab nak harung banjir.sumpah adventure giler+ ada cacing kerawit kat air tu n then melekat kat buku lali..hish..geli seribu tahun la...

***CERITA RAYA***


yer..saya tau tu sume edit belaka..muka saya tak la sebersih itu..tima kasih atas jasa baik k.ipar yang tolong make-up kasi tutup jerawat batu saya..huhu..>_<
same je ngan pic kat atas..saje nak mencapup lebih-lebih..hekhek..yang tengah tu anak buah yang keberapa tah..tapi cuumeell sangaaat...MACAM aciknyer gak..hehe..nama die MOHD SYAHMIRUL HAZIQ..tapi aku panggil die JAMIL..haha..memang jauh panggang dari api..hakhak

so far,tak banyak benda nak cerita..
masa tuk fikir asignment,test,final project dan bla bla bla...
masa tuk update blog akan semakin berkurang dan mungkin akan stop blogging tuk sementara waktu..heh.saya tau awak akan rindu saya sygs. ;)

sekarang ni pun tengah siapkan report sambil muke sangap nak tido, terbaring-terlentang macam orang tengah berpantang sambil memberi jelingan maut kat member sebelah.owh,sedap2 ko tido yerk..nasib baik sok claz start kul 4..mari kita blogging sebentar...

dah-dah,sambung wat report tuk fieldwork UiTM Lendu ari tu..
nak dapatkan 20 page tu ibarat macam nak tunggu kucing bertanduk..haish.otak tak dapat mencetuskan idea waktu genting macam ni..nasib baik ada 'kamus digital' dimana menolong saya translatekan kedalam BI..Tima kasey ye AWAK..ala kuci-kuci..heee.. >_<

k la,semangat dah mula berkobar balik..mari kita meneruskan perjuangan..

geng bas skola a.k.a geng SEGAMARTIAN..

go go caiyok!! zzzzzz ;o


Monday, September 14, 2009

what if

aku selalu terfikir kalau,kalau,kalau..hurm,berapa banyak kalau aku nak fikir.tapi itu la yang selalu meyemakkan kepala otak..aku bangun agak lewat ari ni..haish..bukan ari ni je.tapi memang dah selalu aku bangun lewat..lepas tu aku terfikir KALAU aku bangun lewat,mesti aku ponteng kelas.tapi nasib baik ari ni tak de kelas..

tadi malam aku tertido sambil dengar lagu AFGAN-ENTAH..dah berapa malam aku tido bertemankan lagu tu pun tak tau.aku tersedar pun sebab lagu tu jugak.dah berapa kali pusingan entah lagu tu..haish..KALAU ari-ari aku dengar lagu ni boleh mereng + meroyan kot?dah2..stop dari layan blues jap..pagi tadi seperti biasa bangun sahur kul 5 pagi..dah akhir-akhir puase macam rajin nak bangun..tapi pegi terawih macam malas.KALAU P.I tu dekat maybe aku pegi tiap2 malam kot?

aku macam rindu seseorang.tapi tak tau sape..KALAU diberi peluang,tolonglah scan jantung,hati,limpa aku skunk..sumpah aku tak tau aku rindu sape..haish.mainan perasaan lagi.aku macam termimpi seseorang.dia datang tanpa di undang..mungkin betul apa ust kamarulzaman cakap itu hanya lah permainan iblis..dah,stop merepek.

malam tadi juga aku pusing 1 sektor B.sorang-sorang aku berjalan.dalam ati berdoa tak mau jumpa 'kakak cantik'.pegi bilik member kat Si Manja Kini mengambil beruk-band.pegi Intan amik cop kolej.balik Zamrud,main kejap ngan alat senaman tuh..hihihi.pastu ada dengar sore sumbang berkate
'kenapa alat ni letak kat zamrud'? pastu member dia balas
'bia budak zamrud slim sikit'.
terdiam.tengok body atas bawah.hurm..T_T
KALAU aku slim,aku tak payah dengar sore sumbang tuh.

sedang mengira ari mao pulang ke kampung halaman.
sedang menyiapkan kad raye tuk di edarkan kepada kengkawan.
sedang mengemas almari yang bersawang.
sedang melihat luar dan ternampak monkey.saaangatt cuumeel.
sedang menulis entry yang sangat merepek.
ok,abis membebel. =)

nota kaki: ada someone tanya kat aku.
' kenapa dengan blogger segamat.masing-masing macam stop blogging.' no comment. =)

p/s: saya dah kembali senyum..baru perasan memang langit tak selalu cerah,tapi disebalik awan mendung tu,ada PELANGI yang sedang menunggu mewarnai awan kelabu.
ok,quote yang saya sendiri faham. ;)

Sunday, September 13, 2009

sebab aku menulis blog

kini saya kembali..saje menenangkan fikiran setelah lame menyepi dalam blogging..
tak tau la apa dah jadi kat diri aku.
bile dah taip entry tapi rasa macam tak nak post n at the end terkumpul kat draft tuh.
dulu aku macam cakap nak stop blogging kejap..tapi macam tak berjaya..
last-last aku menyepi kejap pun ada orang da tanya bila nak update blog..haish,saya tau anda semua sayangkan saya..hehe =)


ari tu aku macam terfikir kenapa aku buat blog ni..
rupenyer sebab time tu otak macamm dah mereng sebab frust kot.
haish..salah sendiri juga sebab menimbulkan perasaan kat orang yang tak sepatutnyer..adat la kalau frust menonggeng.tu pasal aku tulis blog kot?aku kutuk abis-abis n bila orang tu tau aku kutuk dia,dia copy segala entry aku n post kat blog dia.
hurm..mase tu aku macam still mentah dalam blogging..macam jadikan tempat tuk luahkan segala sedangkan perasaan tu mana boleh di paksa.


ari tu juga aku macam dah kena warning ngan kakak pasal tulis ayat mencarut dalam blog ni..ceh.aku kan macam senang terpengaruh dengan penulisan blog orang lain macam aku tulis WTF,DAMN,SHIT dan terus di anggap macam perempuan tak bermaruah oleh kakak.terus terdiam.stop blogging sekejap.bila saya muncul kembali stilll same..sebab perkataan tu dah jadi bualan harian kita..

sebab tulis blog juga mungkin tempat tuk luahkan perasan yang tak kesampaian.ye la,aku kalau suka orang tu,senyap-senyap.pastu tulis kat blog pasal si polan dan si polan.bila hati macam dah cukup rapuh aku usir terus perasaan tu.tapi kaannn...aku still manusia biasa.ala,perasan tu pun dah lama berkubur.kot??

heh.aku macam teringat lagu AFGAN-ENTAH. sumpah macam sangat mendalam lirik lagu tu.aku kadang-kadang macam ketinggalan zaman ckit.bila lagu tu dah macam lame kat radio,baru aku perasan dan mula nak minat sedangkan lagu tu dah macam orang dah tak berapa minat aku macam terhegeh nak faham maksud lagu tu.

haish..kenapa entry aku macam bercampur..tapi tu la..
dah lama tak blog.mungkin tak tau nak cerita apa.
ok,sila abaikan entry merepek ni.terima kasih. T_T

p/s: thankz kat AWAK sebab tulis pasal saya.tapi kaaan..saya ni tak la perfect sangat kan??
btw,teletubies itu sangatt cumel.macam awak. =_=

nota kaki: thankz tuk nasi goreng.thankz tuk drive to tangkak.thankz tuk semua.. =)

Wednesday, September 2, 2009

fieldwork UiTM Alor Gajah

ades...minggu ni mungkin minggu sibuk sedunia...
haish...otak mungkin akan bekerja 27 hours tanpa henti..
aku rasa macam nak belah 2 bahagian badan supaya menyenangkan kerja aku..
tapi aku bukan transformer sesuka ati nak belah badan...
~long sigh...

pening kepala nak buat research tuk final project ni..
dah la macam 1st time buat research,aku da macam blur2 nak minta bantuan sape tuk selesaikan kerja luar ni..
haish..tu la..malu la konon nak bertanya kat senior..
last2 kelam kabut naik turun HEA..(ok,HEA kat groundfloor..x de tangga)

1st perancangan nak buat research kat library UNISEL..
tukar plan nak buat kat UiTM Puncak Perdana..
tukar plan lagi nak buat kat UTEM..
last sekali....buat kat UiTM Alor Gajah...
haish..mintak2 plan B ni menjadi..
aku dah tak sanggup nak fikit ke mana lagi nak buat research...
if tak boleh gak,buat je la kat PTDI ni...ha!!lagi senang..,

ok...budget pun nak kena fikir gak...
sewa keta setengah ari tuk pegi ke MELAKA mungkin dalam 70 ringgit + minyak keta dalam 50 ringgit...
total semua RM120...
haish...kan best kalau abang aku keje cop duit...
dah la subsidi tak masuk lagi..
mungkin ujung bulan ni aku makan pasir dan batu je kot..
heh..harapan...

ok,1 keje lagi....
cari kelas ganti tuk tutorial..
naik turun ILQAM..
aku pun tak tau kenapa pn rash suka2 hati tuka jadual..
ades....penat..penat!
weyh!sem depan jangan lantik aku clasrep ag..penat ouh!!

keje tuk update BLOG RAKAN MUDA..
haish...mane aku nak cari pic exco ni..
kang aku letak pic tah pape baru tau..
belum lagi update board RAKAN MUDA..
ades...tolong la belah badan aku ni..please???

adoyai..kenapa la sem ni macam tak cukup kaki dan tangan..
tido pun tak berapa nak lena sampai terbawa dalam mimpi aku tengah siapkan asignment..
heh..harapan....
asignment menggunung tu la weyh...

test,kuiz yang selalu mengejut.,.
boleh sakit jantung aku..
isyh.. T_T

ceh..bila di fikir-fikir balik dulu macam ada ati nak extend bagai..
sekarang ni pun da cukup buat aku sesak nafas..
haish..macam dah x de mood nak beraya(cewahh..)
dah la laptop asik buat hal..
kang aku campak betul-betul aku gak yang rugi..
(sekali lagi fikir abang bukan keje cop duit)

p/s: tibe-tibe macam nak berlari masuk utan segamat, jerit kuat2 dan balik bilik tido..
zzzz......
(-___-)

Tuesday, September 1, 2009

cerita saya berbeza

hish..lama tul tak berblog..
sebab terlampau banyak cerita aku nak cerita,oleh itu aku pendekkan supaya lebih ringkas dan padat.. =)

1) sebab aku balik umah ari jumaat dan tiket kul 9 pagi,aku terpakse bangun kul 6.30 pagi dan membiarkan diri aku mandi air sejuk pagi2 bute..haish...dugaan..dugaan..

2) dengan muka yang sangap nak tido,sampai seremban terus naik ktm pegi nilai..oleh kerana mata da macam panda eyes,keta subaru abang aku terparking depan mata pun still tak nampak lagi..terhegeh-hegeh menelefon dan macam nak menangis la konon ingat abang tak amik..heh :'(

3) ari sabtu semua adik-beradik balik untuk berbuka bersama-sama dan cuba kau bayangkan..adik-beradik aku seramai 15 orang + anak buah lebih kurang 50 orang.heh.nasib baik umah sebesar stadium..hekhek..

4) oleh kerana terlamapu ramai,maka pinggan banyak nak dibasuh dan rumah macam tongkang pecah..tapi....still rilex sebab bibik kan ade...ceh..pemalas tul anak dara pak cik musman ni.. ^_>

5) ari ahad pegi shopping di banting..heh..bangga la pulak..ok,segamat lagi besh..mungkin orang ramai menyebabkan banting jammed..ceh..KL pun kalah ouh..

6) kena kejar ngan monkey belakang umah sewaktu mao membakar sampah..cuba kau bayangkan aku berlari dengan berkain batik and at the end aku jatuh tersungkur depan pintu umah dan digelakkan beramai-ramai oleh seiisi keluarga..huhu...sedeyh ouh..rasa macam nak sorokkan muka dalam tanah jer.. :'(

7) bagi mesej merdeka kat kawan-kawan..ok,tak semua..hekhek..tiba-tiba dapat mesej dari nombor pelik..panjang plak tu..rupenye nombor dari arab plak.huhu..ada kawan ni tengah mengerjakan umrah..hehe..sori tak reply mesej kamu..mahal la..tunggu balik malaysia baru reply banyak2 eik..

8) tolong abang pasang lampu kelip-kelip..ok,tak tolong pun sebab tinggi sangat..tolong tengok ok?? =p

9) bergaduh dengan anak buah sebab berebut coklat kit-kat..last2 da berbuka tak pandang pun coklat tu..hikhik

10) hampir tertinggal bas nak balik segamat..heh.nasib baik sempat.... ;)

malas nak tulis panjang-panjang..banyak lagi aktiviti yang aku lakukan tapi telah ditapis dahulu kerana under age punya cerita..hekhek
owh yer..ada dengar cerita pasal keretapi tergelincir dari landasan kat gemas..keretapi tu dari KL- Singapore..haish..takot betul..nasib baik aku tak naik ketapi tu..huhu

p/s: dah beli tiket raye 17 hb ni..nasib baik test 201 16 hb..haish..ter-baek la..macam la aku ada mood nak amik test nanti bile pale otak dah fikir nak balik raye..huhu

Wednesday, August 26, 2009

saya pemalu

ades..tolong la kawan-kawan...
aku tak kisah kau nak baca blog aku..
tapi tolong jangan baca depan aku boleh??
serius aku rasa macam malu kalau orang baca blog aku since aku ada kat depan dia..
sebab aku tak tau nak sorokkan reaksi muka aku sewaktu kau baca blog aku..


macam bila kelas en. ismail tadi...
haish....
sumpah aku malu weyh...
cerita bermula begini...
en ismail buka blog ims society sebab tujuan nak perkenalkan atau promote blog DIIM kat pelajar dia..
heh.aku dah tau kewujudan blog ni since sem lepas..
tiba-tiba ada la member suruh tengok follower of the blog ims society..
aku macam slumber rilex sebab tak expect en mail tau blog aku..
tiba-tiba............................
ha!! tertera kau nama NORZILA MUSMAN kat follower tu..
aku memang orang terawal la follow blog IMS ni..
tp.........................
jangan la hebohkan dekat lecturer kot..
aku segan tau x...

kalau lecturer or pengarah uitm tau pun pasal blog aku at least jangan sampai buka blog aku depan aku...
tolong sangat-sangat...
kau nak buka belakang aku and then gelak la terbahak-bahak ikut suka kau okeyh??
tp nasib baik en mail macam faham perasaan aku yang rasa masa tu nak benam kepala dalam tanah sebab muka da blushing tahap kritikal...
dia tak buka pon blog aku..
kawan-kawan,kalau nak baca blog aku sila layari http://norzilamusman.blogspot.com

heh.bajet popular..
tapi popular juga apa..
cuba kau search kat google nama norzila musman..
hehe..

Monday, August 24, 2009

Target Ramadhan

Setiap tahun aku akan wish benda yang sama..
heh..memang tak ada sebarang perubahan tapi aku harap ramadhan kali ini akan memberi seribu makna kepada aku bila mana setiap yang aku harapkan dapat dikecapi.. ('_')

1) as usual setiap kali bulan puasa akan wish tuk mengurangkan berat badan..
kalau turun 1 kg pun mungkin mampu buat aku tersenyum. (^_^)

2) Bila berat turun, oleh itu aku mampu memakai baju kebaya dengan bangganya..
cutting macam kerengga??heh..harapan.....

3) dapat cuti raya awal seminggu..mungkin aku akan usahakan..ponteng kelas??mungkin tidak...
cuma berharap lecturer baik hati tolong cancel semua kelas seminggu sebelum raya..boleh?? T_T

4) nak puasa penuh..tapi kalau aku dapat puasa penuh takut aku perempuan tak normal pula..hehe..

5) nak semayang terawih sampai abis puasa..tapi ni mungkin tak dapat la dipenuhi..puasa ke-3 baru sempat semayang terawih + kelas malam setiap ari selasa..heh..mana sempat weyh!!

6) nak tolong abang cat rumah..(adik mithali la konon)

7) nak tolong kakak buat kuih raya.. (ni lagi sorang bajet rajin je)

8) nak tolong kakak pasang langsir..heh.bajet tinggi sangat la tu.. T_T

9) nak pasang lagu raya setiap hari kat bilik..huhuhu..baru terasa nikmat berpuasa..
(sory rumate... ^_^)

10) nak pakai purdah.mungkin??haha..tak la....baju kurung setiap hari suda..

11) nak senyum sepanjang masa especially kepada pak guard dan mak guard terchenta..saman la saya..hekhek..

12) nak save budget dengan berbuka setiap hari kat PI(pusat islam a.k.a masjid)..kalau kau pegi bazar da abis 5 ringgit.kalau kau pegi PI sebulan duit kau tak luak.. =)

13) last sekali...jangan lupa bayar duit zakat..eyh,bukan saya yang bayar..tapi abang saya yang bayar.. =)

itu la azam saya bulan ramadhan ini..haha
bagaimana dengan anda pula???
:B

p/s: selamat menyambut ramadhan al-mubarak kepada follower, silent reader dan juga blogger aktif di SEGAMAT ini..kalau jumpa,tegur dan belanja saya okeyh?? :B

Monday, August 17, 2009

harapan tinggal harapan

sory la mira..
tajuk entry lebih kurang sama..
tapi aku bukan nak cerita pasal harapan ramadhan..
entry ni lebih kepada harapan aku terhadap sesuatu benda..

bila harapan aku bersemangat nak pergi kelas,
but the end kelas cancel..

bila harapan aku nak nak beli sesuatu benda dan bersusah payah aku kumpul duit,
but the end barang tu dah di beli dengan orang lain ..

bila harapan aku nak kuruskan badan,
but the end tetap tiada perubahan..

bila harapan aku macam nak balik minggu ni,
but the end tiket dah abis..

tapi..tanpa kau sedari setiap kali harapan kau tu cuma tinggal harapan akan terselit sedikit peluang yang tanpa kita sedari..

macam contoh lecturer cancelkan kelas,
tanpa kita sedari dia beri peluang kepada kita tuk enjoy walaupun sekejap.

juga seperti bila tiket dah abis,
sebenarnya DIA nak aku menjadi kera sumbang di SEGAMAT..
eyh,SEGAMAT tak la membosankan seperti yang kau bayangkan.heh.

*** mahu keluar tajuk sekejap***

eyh..tolong boleh?
jangan mengada-ngada nak beri harapan kalau kau tak mampu nak bagi..
kalau kau rasa bahagia tengok dia hepi,just go on...
tapi...satu masa nanti kau juga yang akan 'sakit'..
heh..perasaan tu kan boleh dipupuk??
tapi....sekadar dalam mimpi sahaja.mungkin??


kalau hati kau dah rapuh,tolong jangan berani nak main dengan api..
tak payah nak belagak kau tak ada apa-apa perasaan..
heh..kenapa air mata susah nak keluar sewaktu aku memerlukan kau?
tolong bagi aku melalak sebentar.. T_T
okeyh,sudah cukup.

aku bukan manusia yang senang-senang simpan,pendam dalam hati..
kalau kau rasa diri itu adalah 'KAU',
tolong faham perasaan saya sekejap boleh??
saya tak mampu nak beri apa yang awak nak..
tapi cukup buat awak tersenyum sepanjang minggu buat saya hepi.
ok,terima kasih.

***berbalik pada topik asal***
maaf entry bercampur-campur..
otak tak dapat berfikir dengan sewarasnya..
mungkin aku mahu berhenti sebentar dari berblogging..
kalau boleh kan??
:-/

p/s: dimana kamu semua kawanku sewaktu aku memerlukan kamu??
mungkin aku perlu mengadu pada antu segamat..mungkin mereka lagi faham.kan en acap?
T_T (menangis lagi sekali)

Sunday, August 16, 2009

cinta dahulu vs cinta sekarang

perubahan masa berlaku terlalu mendadak..
murid sekola rendah pun dah pandai bercinta-cintun..
kalau nak di fikir balik,aku pada waktu dulu mungkin sedang main panjat pokok dengan kawan-kawan lelaki..
no feeling...tak ada rasa malu even kau pakai seluar koyak kat lutut masa tu..


sebab kenapa??
sebab dulu waktu meningkat remaja sewaktu kau period dan baru la terfikir nak jaga kebersihan diri,nak bersolek dan nak fikir pasal balak..
tapi sekarang??
anak buah aku yang baru darjah 3 pun dah pandai tanya aku soal cinta..
ceh...hingus still meleleh pun dah fikir pasal pakwe..


kalau dulu aku teringat masa aku darjah 5,aku datang sekola,aku tengok kat bawah meja aku ada sebiji buah mata kucing..
haha..kau tak tau betapa aku excited dapat hadiah macam tu..
ceh..still pemikiran kanak-kanak ribena..

dan...saat ni kau akan rasa macam tercabar bila anak buah kau darjah 3 tu cakap
' acik ila,tadi kita pegi sekola ada budak bagi kita sebiji ferero rocher'
pergh..aku rasa macam terbakar je bila mendengarnya..


kau tak tau betapa jauh jurang sebiji ferero rocher tu kalau nak dibandingkan dengan sebiji buah mata kucing..
arus kemodenan yang agak melampau..huh!
kenapa masa aku dahulu bila dapat coklat choki-choki dah over-excited..
tapi sekarang...anak buah aku macam pandang sebelah mata je..


kalau dulu aku pegi sekola selekeh nak mampus,dengan baju tak bergosok,dengan mata sembap,dengan muka sangap nak tido,
tapi sekarang......
anak buah aku pegi sekola dengan pakai losyen,minyak wangi dan beg macam nak pegi shoping semata-mata nak jaga imej or bahasa kasar dia nak market la tuh..
ye la....budak sudah di lamun cinta..
heh..sumpah kelakar...

kalau dulu aku dapat surat dalam dia ada letak bedak biar wangi,
tapi sekarang......
anak buah aku dapat mesej dengan ucapan 'gud nite' yang ada tedy bear tuh..
sumpah macam sweet gila..

kalau masa boleh diputarkan,
aku nak jadi budak zaman sekarang yang lahir-lahir je terus dapat hp ipod..
kalau boleh kan?
=)

p/s: sumpah aku macam terpikat dekat budak yang tackle anak buah aku..
TUHAN,tolong bagi aku kecik sebentar dan berkapel dengan budak tu untuk masa sekejap??
heh..terima kasih.
:B

Thursday, August 13, 2009

aku mahu tinggi dan kurus

dah..tak payah nak gelak dulu bila kau baca tajuk entry ni...
setiap orang ada impian..
aku pun ada impian nak tinggi dan kurus...
sebab...zila yang kau kenali ini adalah seorang yang pendek,gemuk, dan hitam...
aku nak jadi zila yang tinggi,kurus dan putih..

aku bersyukur dengan apa yang TUHAN dah beri kat aku..
tapi tak salah kalau kita tanam impian nak jadi yang lebih baik..
bila kawan-kawan selalu cakap
'eyh,dah ok la ketinggian kau tu'
tapi.....mereka selalu gelakkan aku bila aku alami situasi seperti berikut..


bila lecturer suruh tulis point kat depan whiteboard,
dan dia sediakan ruang dibahagian atas..
aku dengan susah payah berjengket nak tulis...
dan mereka akan gelakkan aku beramai-ramai di belakang..
cis...macam ni ke KAWAN?


bila kami pergi ke pasar beramai-ramai,
aku akan hilang di celah orang ramai..
dan mereka akan cakap 'tu la kau..pendek sangat.susah aku nak cari'
what d fish lol!

bila aku lalu sebelah budak PART 1,
mereka akan pandang kerek kat aku,
ye la.....aku tahu kamu tinggi dan kurus..
ishk.. :'(


bila aku digelakkan dengan rumate aku (diam kau vee)
sebab berjengket atas almari nak amik buku..
or kalauu buat clearance aku mesti amik part sapu lantai..
sebab malas nak berjengket lap cermin or lap kipas..
ishk..satu penghinaan sungguh..


bila aku macam nak berlagak kalau lalu bawah tangga dekat SL,
tapi kawan-kawan cakap tak payah tunduk pun aku boleh lalu,
juga seperti aku lalu bawah flyers kat tepi susur gajah,
ok fine,aku dapat lalu dengan jayanya..
so,kamu susah ke??




kadang-kadang aku fikir kalau aku tinggi mesti aku nampak kurus..
shit..impian tinggi melangit la konon..
tolong simpati sikit?? T_T
ok,terima kasih.

bila kakak cakap
'kau tak payah berangan nak tinggi ala-ala model..keturunan kita memang dah pendek'
buat aku terus putus harapan...
and kawan-kawan bagi support suruh bergayut,makan appeton dan macam-macam lagi petua lansung tak mendatangkan kesan..
ceh!! harapan cuma tinggal harapan....
konon harap body macam hanis zalikha..
jauh panggang dari api..

dan.......
aku baru tau orang pendek pun banyak keistimewaan..
sebagai contoh, kalau aku duduk kat depan kelas,orang belakang x de suruh aku tundukkan kepala nak tengok nota kat depan..
OR..
aku juga senang nak cari 'teman istimewa' kerana mostly lelaki zaman ini pendek-pendek belaka
(sory kaum adam,saya tak bermaksud menghina anda tapi kenyataan)
sebab one of my friend yang tinggi lampai selalu kecewa dalam percintaan atas sebab 'ketinggian'

sudah...
aku hepy dengan ketinggian aku sekarang..
aku cerita tadi masa aku zaman jahiliyah..
yang sibuk complain pasal body..walaupun hakikatnya dulu aku kurus..
saja mengada-ngada rasa diri gemuk..
('_")

tapi sekarang..
bila dah gemuk rasa macam tak amik kisah apa orang lain fikir..
asalkan tubuh badan sihat,minda cergas..
=)

p/s: kawan-kawan saya rasa berat saya makin turun pula dan ketinggian dah naik 1. 5 inc..(^_^)

tinggi aku 142 cm masa sekola menengah..
sebab tu tak lepas nak masuk kadet polis sebab dia nak ketinggian 150 cm..
sila simpati lagi.. T_T

Monday, August 10, 2009

aku yang telah jatuh cinta

dah..jangan nak buat kesimpulan dulu sebelum membaca entry aku...baca dulu sampai abis okeyh..
tajuk kadang-kadang tak ada kaitan..

aku seperti telah jatuh cinta dengan 1 blog ni..
ececeh..*gelak gedik*
sumpah,entry dia macam cool sangat..
eyh,kau tahu tak cool tu macam mana??
which means entry dia cukup perisa macam ada peristiwa hitam,sedih,hepy and macam-macam lagi..
gaya tulisan dia macam seorang yang sangat sempoi..

ahahaha..
aku tau mesti korang tertanya-tanya sapa pemilik blog itu..
ahh..aku tak nak link kan..nanti korang kacau beliau..
beliau milik aku sorang..haha
and....dia pula kebetulan single..

ahh..zila dah mula gatal..
ahh...diam la kau..
aku suka blog sahaja..penulis juga not bad..
tapi...aku tak suka terjebak dengan cinta social networking..

kadang-kadang dengan cerita sahaja mampu buat kita tertarik dengan seseorang tu..
ayat dia yang puitis..
ohhh..sumpah best..

ishk..susah nak jumpa lelaki..
owh..zila dah terlepas cakap pula..
ok,as aku mention tadi,LELAKI ok...
aku tak nak orang ingat aku berminat dengan hubungan songsang pula..

sambung balik..
susah nak jumpa lelaki yang sudi berkongsi kisah hidup dia,hal percintaan dia and so on..
dan..kadang-kadang juga menyelitkan hal-hal keagamaan..
and..aku suka pendirian beliau..
cuma baru-baru ni beliau itu mengalami masalah percintaan..
baru putus cinta or cinta tak kesampaian..

ok..aku simpati dan dalam diam juga aku bersyukur..
hahahaah..
sungguh jahat kan aku??
tapi......
tiba-tiba aku terfikir andai aku berjumpa dengan penulis itu,adakah aku akan menegur beliau seperti mana kami berborak didalam blog??

adakah beliau akan mengenali aku yang cuma 'indah khabar dari rupa'??
adakah dia berfikiran macam yang aku fikir pasal dia..
macam ramai orang cakap,kebanyakan blogger ini terdiri daripada seorang yang pemalu..

bagi aku..pendapat itu separuh betul..
sebab aku juga blogger...
and kalau boleh,aku tak nak orang tahu aku adalah pemilik blog *who am i for u*
and seperti kawan aku yang selalu berpesan kat aku bila nak pegi pasar dekat uitm
'zila,hati-hati..ramai blogger aktif kat pasar tu'
and yeah,aku tahu segamat ramai blogger..
tapi..kebanyakan dari kami saling tidak mengenali..
juga seperti blog BELIAU itu..
mungkin beliau juga seorang yang pemalu,mungkin.

aku juga mahu menjadi blogger yang peramah..
tapi,bila dah berjumpa,lidah macam kelu nak berbicara(ayat bahasa novel)
tapi kan....bercerita dalam blog lebih mudah berbanding bercerita depan khalayak ramai..
mungkin sebab kau menaip sambil mengorek hidung.
itu kan lagi mudah berbanding kau berborak depan and nak kena cover macam takut ada cili terselit celah gigi..

ahh..sudah..zila dah mula merepek..
tapi...itu lah kelemahan blogger masa kini..
sifat pemalu tetap menghantui diri kami sehingga kini..
and aku juga selalu terfikir,nak tegur or tidak BELIAU itu seperti aku juga nak menegur blogger lain di segamat..

kepada yang baca entry ku ini,
sekiranya kita bertembung di tepi jalan,
dan saya tidak senyum kepada anda, tak bermaksud saya sombong
tapi saya cuma PEMALU..
*pipi blushingg* =)

p/s: pesanan kepada BELIAU itu,keep on blogging yeah!

Sunday, August 9, 2009

integrasi diim..

Memandangkan banyak permintaan menyuruh aku update pasal integrasi,maka update juga la...
mungkin ramai yang nak tahu pandangan aku pasal integrasi yang diadakan jumaat lepas..

ceh..ayat macam nak power je..
ramai orang tanya kat aku,integrasi tu apa??
event apa??
sedangkan lebih kurang macam AGM sahaja..
tetapi memandangkan kami ni student INFORMATION MANAGEMENT,maka information dah overload..
maka,INTEGRASI itu mungkin lebih enak di dengari...
macam makan budu dengan belacan.mungkin??enak bukan??

dah la macam tak ramai pulak yang datang sedangkan ada khabar angin mengatakan PART 1 ada 6 klas...
tapi...mungkin yang datang hanya 3 klas...
campur dengan budak laki PART 3 yang boleh dikira dengan jari berapa kerat yang datang..
ceh..memalukan kaum sungguh..
ni la manusia akhir zaman..lelaki semakin pupus..

dah la time majlis,ayat integrasi tu dah macam terbalik..
INTERGRASI??apa tu???
mungkin orang akan ingat cuma kesilapan kecil and tak semua orang sempurna..
tetapi...memandangkan ini satu majlis yang berprestij(ececeh..ayat nak power lagi)
sepatutnya benda ini tak harus berlaku..
(cara cakap dah macam YDP pula)

so far,persembahan PART 1 bagi aku biasa sahaja..
menghiburkan...
sebab..mereka dah menunjukkan betapa part 1 ni mengamalkan gangsterisme..
1) main kejar-kejar dalam kelas..(mungkin mahu menunjukkan kecomelan mereka)
2) gaduh berebutkan awek.. (perempuan kat segamat tak cukup ramai ke??)


ramai muka baru dalam society..
sakit tekak juga bersorak,saja mahu memeriahkan majlis yang sedikit hambar(ececeh..ayat nak bahasa novel pula)
dan....
aku suka koordinator program yang baru iaitu EN RAZAK kerana beliau itu sungguh ramah..huhu
senang nak bekerjasama dengan beliau if ada masalah pasal validation..

dan....
makanan pula seperti biasa mihun dan air sirap..
tetapi....
hari tu ada ceramah dekat PI pasal asal-usul air sirap..di mana air sirap itu di buat daripada semut..untuk menambahkan kemerahan air itu..
maka.....
aku menyeru kawan-kawanku supaya tidak mengambil air itu..
okeyh,sabotaj dalam diam..

harap-harap dengan adanya muka baru dalam society,
banyak la program sem ini..(saya berharap ni)
lagi.....
dapat memperbaharui design baju IMS..
hukhuk..

ok, terlebih banyak pula kritikan tak berbayar aku ni..
ini merupakan pandangan aku sahaja..
lepas ni,jangan pula yang kondemkan aku pasal komen aku...
sebab..ni blog aku..
suka suki aku tuk meluahkan apa yang aku suka..
:B

p/s: teringat integrasi sem lepas,kitorang menari 'MENUJU PUNCAK'
jum kawan2..ayuh menari bersama..
hekhek..

Friday, August 7, 2009

indah khabar dari rupa

kadang-kadang kita selalu tersilap judge orang..
sebagai contoh dalam social networking ini..
if kau lihat dalam myspace,tagged,facebook or macam-macam lagi social networking ni,
mesti kau akan approvekan yang hensem-hensem or cantik-cantik sahaja..
or worst yang seksi or gorgeous..
yucks!sumpah,kau hanya tertipu dengan bantuan edit photoshop or lighting yang ter-baek..

haha..
and aku adalah salah seorang yang menipu kamu dalam social networking ini..
pic nak letak yang muka macam nampak cerah and tak menunjukkan jerawat batu..
and kalau dari jauh,kau dah nampak lingkaran hitam bawah mata..

and ada someone add kat myspace,
and kata 'u kiut la'
and sori,sumpah buat aku tergelak berguling-guling..
owh jejaka gorgeous,
kamu telah tertipu dengan pancaran cahaya di muka saya..
muka saya nampak sangat suci dan bersih..
owh..tolong jangan percaya rupa saya sekiut itu..

and bila someone macam meminati penulisan blog aku,
add aku di myspace,
and bila jumpa tepi jalan,sumpah tak akan kenal aku..
kerana 'indah khabar dari rupa'

and.....
sape nak letak muka yang tak cun or macho weyh??
sudah tentu myspace,tagged,facebook kau tak akan laku..
and paling tidak,orang tidak akan approve if kau letak pic macam perogol bersiri..

and minta maaf kepada kamu semua,
kerana telah tertipu dengan kekiutan muka saya..
owh,zila tolong jangan nak perasan..ahh..diam.

p/s:terima kasih adobe photoshop.. T_T

do i care for it?

sumpah aku takut dengan penularan wabak h1ni..
bila aku rasa wabak ni macam tak berbahaya and at the end,ada sorang budak uitm segamat da meninggal..
aku tak tahu if berita ni betul or tidak..

sumpah aku macam memerlukan mask..
di mana aku tak perlu nak marketkan diri aku..
owh sumpah,mask boleh menutup jerawat batu aku..
ishk..:'(

tiba-tiba aku mao sorok dalam almari..
di mana aku tak perlu bertemu dengan orang luar..
and tak berjanggit h1n1 dengan orang rapat..
cis..aku takot sungguh..

bila mana aku call my sis kat kampung,
and dia cakap 'kau takut mati ke??'
and yeah aku takut mati sebab aku tahu pahala aku tak banyak untuk buat bekal hari akhirat,.

bila perasaan takut tu dah mula berkembang,
badan mula berasa tak enak which is kau akan secara tiba-tiba fikir benda tak elok
seperti tiba-tiba sakit tekak, and malam-malam rasa macam semput..
and......mungkin itu hanya perasaan halusinasi yang membuatkan aku terlalu psycho..mungkin??

and bila segamat fren cakap,
'kau tak perlu risau,h1n1 serang orang anti-bodi lemah..and if kau terkena,mungkin kau still boleh survive ur life'
and terima kasih kawan menenangkan fikiran yang sedang kusut ini..

and terima kasih juga kepada abang n kakak,
mendoakan keselamatan adikmu ini..
semoga kenduri malam ini berjalan lancar..
ishk..sedih tak dapat balik.. :'(

kenapa ayat macam minta simpati?
owh..tak perlu simpati..
cuma doakan aku terhindar dari wabak selsema babi ini..

p/s: ustaz kamarulzaman kate sebut 'selsema babi' sebab penyakit ini memang dari babi..
if penyakit ni dari kambing, kita sebut 'selsema kambing'
erm..betul juga kan??

Monday, August 3, 2009

Addict cendol

malam bute ni tetibe plak tekak rasa macam nak minum cendol..
aku mao cendol banting...
pergh..sangat sedap wo..
ter-baek r di abad ini..

lagi sedap law minum kat situ gak..
suasana minum tepi jalan dengan banyak asap kenderaan lalu-lalang..
memang besh gler..
baru rasa thril bila minum tepi jalan..

lagi sedap cencol pulut..
law minum tu terus kenyang..
sambil menghirup,sambil mengeget pulut..
argh..baru rasa segar gila..

cendol...cendol...
di mana kamoo???

addict aku dah tahap maksimum..
aku takut law tak dapat sekarang akan menyebabkan aku mengigau dan terbawa sampai ke mimpi..
aku rasa mao terbang sekejap pegi banting..
hirup semangkuk dua..
pulang segamat balik..

mungkin aku akan lebih tenang..
ishk :'(

p/s:malam-malam begini menyebabkan otak aku berfikir luar batasan..
(dusyum..dusyum...)
mao betulkan balik skru yang dah longgar..
aisyh..cendol ni asik terngiang di kepala otak jer..

mao kasi hantuk ckit kat dinding
buat2 lupa ingatan..
lupakan cendol.
.

suda,mao pegi tido..
cendol..cendol..

Sunday, August 2, 2009

comel=b**i ??

hari tu aku pegi kedai cenderamata..
banyak barang yang cumel-cumel...
tedy bear yang cumel-cumel...

tiba-tiba ada 1 geng budak baru balik skola kot sebab pakai uniform skola..
ada sorang ni cakap,
'comel gila b**i la tedy bear ni'

aku macam tersentak..
n terus aku macam terfikir,
'b**i tu comel ke??'

kenapa bila comel tu mesti di samakan dengan benda haram tu???
aku rasa macam pelik..

maybe perkataan tu dah sinonim dalam diri kita..
sebagai contoh,
' aku rindu gila b**i kat kau'

kalau setiap perkataan tu mesti terselit 1 ayat tu..
kenapa yerk??

Wednesday, July 29, 2009

menangis

jangan la kamu menangis..
jangan la kamu bersedih...

aku trauma dengar perkataan 'EKSIDEN' or 'KEMALANGAN'
aku ada kenangan aku sendiri n meragut nyawa orang tersayang aku..

setahun yang lepas abang ipar aku meninggal sebab kemalangan..
motosikal yang dia naik kena rempuh dengan kereta..
aku terfikir,apa salah abang ipar aku???
kenapa kereta tu biarkan abang aku terbaring atas jalan, n terus larikan diri..

hati aku sakit..
buat aku teringat dengan nasib yang kakak aku kena terima..
seawal umur 31 kakak aku dah jadi janda..
kena menyara anak seramai 3 orang..

hati aku sakit..
kalau abang aku tak dibiarkan atas jalan..mesti dapat diselamatkan..
tapi,ajal maut tu kan di tangan tuhan??

bila aku baru nak lupakan peristiwa hitam itu,
kenapa tiba-tiba benda tu berlaku lagi??

semalam kakak aku call,

'ila,akak eksiden(sambil menangis)
kt s.alam ni..'


tiba2 hati aku jadi tersentap..
badan aku seram sejuk..
serius,aku tak mampu nak fikir apa2 lagi..

tapi,cepat-cepat kawal perasaan,

kakak aku menangis bukan sebab badan dia sakit lepas eksiden..
tapi dia teringat arwah suami dia..

aku tau kakak perlukan kekuatan..
bila mana orang memandah rendah kat dia yang tak ada suami..
bila mana dia perlukan perhatian..bukan jelingan dari orang kampung..

sakitnya bila hilang orang yang tersayang..
kakak selalu cakap aku tak kan faham apa yang dia rasa..
tapi aku turut merasai pemergian abang ipar aku..
bila aku menganggap abang ipar aku sebagai abang kandung..
bila abang ipar lebih percaya aku berbanding abang kandung sendiri..
bila abang ipar lebih memahami bila kehilangan kedua orang tua..


sehingga kini aku tetap trauma..
:'(

Thursday, July 23, 2009

Gedik

Bleh mintak tolong tak??
tolong jangan nak tergedik-gedik depan aku.
bukan aku nak kata aku tak penah tergedik or bajet bagus..
tapi banyak situasi yang menyebabkan aku tak tahan nak melayan kegedikan kamu PART 1..

aku bukan nak kata part atas tak ada yang tak tergedik..
since korang punye batch banyak giler masuk sem ni jadi menyebabkan korang besar kepala even kepala korang tak besar pun..

situasi 1

bleh tolong tak jangan konker susur gajah nak ke blok U n sume laluan nak ke kelas..
bleh tak jangan jalan terkedek-kedek n sibuk cerita pasal senior yang muke cute,mat jambu n macam-macam la..
if kau nak b'gosip pun,kat bilik n tolong bagi laluan orang lain yang terkejar-kejar nak ke kelas.

situasi 2

owh..mentang-mentang korang law berjalan memang macam 1 pasukan berperang,sesuka ati kau nak potong barisan time nak bayar makanan kat dining..
kau bajet korang je ke yang tengah lapar???
n kau bleh plak wat muka tak bersalah n gelak tergedik-gedik..

situasi 3

kau bajet macam kau sorang je ke yang ada urusan penting??
dah memang cc tu penuh..
n tulis la nama kau kat waiting list tu...
tapi still gak nak bodek akak cc tu nak potong line aku..
kau bajet macam kau sorang je yang nak check subsidi makan????

situasi 4

bleh tolong tak jangan nak jadikan tempat ATM tempat tuk kau bergurau-senda n gelak macam pontianak menjerit..
orang pegi mesin ATM nak cucuk duit,kau bleh plak bercucuk pinggang ngan kawan-kawan kau..
bajet nak tarik perhatian senior la tu..
isyh..tolong la....

eventhough aku tau ak baru part 3 n ak still rasa junior lagi n patut hormat senior lain..
tapi korang part 1 ni plak belagak da macam senior..

aku tau tak sume part 1 macam tu..
cuma segelintir jer..

aku teringat masa perjumpaan PPP ari tu..
die kate
'part 1,hormat la senior n senior sayangilah adik-adik anda'

oleh itu,aku SAYANG kamu semua PART 1... T_T

Wednesday, July 22, 2009

Bile mao quarantine??

Uitm lendu da kena tutup..
Uitm penang pun da kena tutup...


One of my fren kate,

'bile Uitm segamat nak tutup plak??'

Ces...
aku balas,

'ha..tutup la...nek cuti terus exam..besh kan?'

tapi ada gak dengar2 psal student segamat kena suspect H1n1...
maybe belum tahap yang serius lagi..

member aku yang kat penang kena balik malam ni gak..
heaven betul kan??
x pasal-pasal dapat cuti free......
(saya jeles)

owh..abang cakap,

ila,kat sana jangan lupa pakai penutup mulut tu.
ahh..x nak la..malu.x de orang pakai pun kat sini.
oo..belakang kolej ko kan banyak babi??law kau kena,jangan balik umah..
abis tu aku nak balik mane??
duk hospital je la..lagi selamat.

isyh.. :'(

Cerita lawak waktu maghrib

Ades...
nak kate lawak,x de la lawak sangat bagi aku...
tapi cukupla wat aku tersenyum lebar n rumate aku gelak macam nak mati..

Ceritanya bermula begini....

Masa: lepas waktu maghrib
Tempat: bilik t'chenta
Suspek: Mak cik cleaner punye kucing

Sewaktu aku ngah sibuk melipat baju,tetibe plak ade kucing ngan slumber rocknyer melepak kat tepi pintu bilik aku...

Aku ngan baik atinye pun membiarkan beliau itu(merujuk kpd kucing) melepaskn lelahnye mungkin kerana kepenatan m'usha kucing betina...

Tiba2......
beliau( merujuk kpd kucing) telah melepaskan sedas pancutan air kencing dan terkena rak almari di tepi pintu..
Rumate aku bleh wat slumber badak macam x de apa2 yang berlaku..
ces!!!!!

Aku ngan emo nye terus teriak kat kucing tu sebab lepas kencing tu terus blah cmtu jer...
ngan penuh bersemangatnyer aku berkata
'Woi bongek!!! '

Rumate aku tergelak sampai terguling-guling,bangun, guling balik macam adegan dalam filem industan...

Dia kate,kenapa aku nak marah kucing tu??
bukan die faham pun bahasa aku n then memalukan aku je sebab menjerit x tentu pasal dalam wing..
Orang lain mungkin akan beranggapan aku terkena histeria or sawan H1n1..

mungkin face aku time tu macam bush ada kat depan mata aku..
memang berdendam sungguh aku ngan beliau(merujuk kpd kucing).

tak lawak pun kan??
sekian,terima kasih...

Wednesday, July 15, 2009

~sigh

aku cemburu...
tapi x tao ngan sape..

tapi...kenapa tiba2 ati aku sakit sangat???
macam kena hiris2 jer..

dah lama aku x rasa perasaan macam ni..
maybe last aku rasa perasaan macam ni bila kena tikam dari belakang ngan someone yang rapat ngan aku..

maybe perasaan yang aku rasa macam sama dengan yang dulu...
tapi lagi sakit n luka dulu macam berdarah balik..

eyh kawan....
kenapa kau wat aku macam ni??
apa salah aku???
kenapa time aku baru nak hepy,kau plak terhegeh-hegeh nak sakitkan hati aku??????

hurm..hidup ni kan ibarat putaran roda..
'maybe skunk masa tuk kau berada di atas..
dan aku hanya layak berada di bawah..
tapi.........
bila sampai masa nanti,baru kau faham makna 'sakit' tu..

Sakit yang x nampak lagi menyakitkan dari yang kita lihat...

owh..harap kau hepy ngan life ko skunk 'KAWAN LAMA'

Tuesday, July 14, 2009

Dimana keadilan??

Lately ni x tau la kenapa suka sangat merungut..
sekarang ni macam x puas ati bila lecturer beri tugasan atau bahasa saintifik dia asignment juz kat kelas aku jer..
dimana kah keadilan??
kenapa kelas 1 lagi x dapat pun asignment tu??
kenapa?kenapa?dan kenapa???

ahahahah..
bila kami persoalkan tindakan itu,baru la lecturer dengan tanpa komprominya memberikan asignment tersebut kepada 2-2 kelas..
ha.....baru la adil..
kita hidup kat negara ini mestila bersikap demokrasi..
tak mao la ada sebarang tindakan tanpa kawalan..
hahaha..(sory,ayat berterabur)

Sebelum ni lecturer sruh cari 5 artikel kat database n then summarizekan..
hohoho..(macam da lupa je nak bkak database_
n aku rasa macam part 1 semula bila kena tengok balik step die kat pamphlet library...
~ngee...(mayb byk makan semut menyebabkan aku menjadi seorang yang pelupa)

Lepas peristiwa malam tadi yang menggabungkan 2 kelas..
berlaku peristiwa perdebatan antara 2 kelas...
Lastly,lecturer membuat keputusan tuk mengurangkan kepada 1 artikel n 2-2 klas kena submit tomorrow...

kenapa kami x bleh nak berbaik antara 2 klas???
huhuhuh..
mesti ade je bnda yang x puas ati pasal lecturer bias,asignment n macam2 lagi...
sedangkan kami berada dibawah bumbung yang sama iaitu sama course n sama batch...

p/s:maybe tnggu zila tukar klas lagi 1,baru leh aman dunia kowt???? :B

Monday, July 13, 2009

Award dari 100 followers


AWARD UNTUK SEMUA



Tima kasih banyak2 kepada en MEO kerana sudi memberi award ni kepada saya..saya cuma insan biasa yang menjenguk blog anda secara senyap dan sunyi
(nape ayat aku cam skema sangat???)


owh,nasib kita serupa agaknya..
begitu lembab n slow tuk menjadi kan follower itu 3 angka..

OK..tahniah kepada anda dan saya juga..
ngeh..ngeh..
mari la kita menjaga ati sume followers kita..
(ala bucuk2.... :B

Thanzk n Adios!!(^_^)



100 followers...kau bila plak??

ngeh..ngeh..
sungguh berbangga bila aku melihat follower aku menjadi 100..
hohohoo..sape la insan bertuah yang memenuhi korum follower aku ni..

Hahahaha..tolong2...
jangan biarkan zila riak seperti ini lagi..
br 100 follower macam nak kecoh 1 kampung..
owh,mesti la aku harus kecohkan kerana aku rasa blog aku sangat huduh and x der smthing yang menarik tuk di baca..

kadang2 aku macam terfikir blog bodo2 ni pun still ada orang baca,komen or paling tidak pun sudi menjenguk blog ini..

Bila kau tengok insan ke-100 itu adalah rumate aku sendiri..aku yang memaksa beliau tuk memfollow bagi melengkapkan kuota aku..mueheheh..
(aku suka m'ggunakan taktik kotor)

Thankz a lot kat rumate tersayangku Vee (budak DIA PART 3)..
Setelah aku mengugut beliau if x follow aku,tido kat luar(ok,tipu belaka)
sebab saya x sejahat seperti bawang merah or mona fendy...~ngee..

Mula-mula membuat blog,aku macam terfikir nak bercerita benda yang agak merapu n sebagai contoh aku pegi segamat semata-mata nak beli beger segamat..
hahaha.maybe orang lain akan terfikir,'jakun betul minah ni..'
tapi aku pedulik hapa???
lama-lama aku fikir,kita kena juga memenuhi citarasa pelanggan yang datang..
and kalau kau tulis blog semata-mata tuk syok sendiri,and i think kau tak sepatutnya di gelar blogger..

Macam dulu aku suka bercerita benda yang macam agak jiwang sebab aku rasa itu adalah jiwa aku..
tapi bila kita berblogger,kita harus mencuba satu benda yang baru or paling tidak pun cuba cerita benda baru..
orang pun akan bosan dengar cerita yang sama sebagai contoh aku tengok 1 blog ni asik sibuk cerita pasal bf die..bagi aku tak salah..tapi melampau if setiap entry berkisar pasal perhubungan beliau..
owh,zila da mula merepek..
ok,sy stop sampai di sini sahaja..


thankz banyak2 kepada yang sudi menjenguk blog http://norzilamusman.blogspot.com
hohoho..smart gak name tu kan?kan?kan? :B

P/s:mari kita sama-sama mensupport industri berbloggan kita..
~ngee....
pesal ayat aku macam 'keling' sgt?? =)

Sunday, July 12, 2009

Unlucky day in Uitm

Macam sudah jatuh ditimpa tangga la knon...
from the beginning....

Asignment yang semakin banyak n laptop plak wat hal sewaktu aku buzy menyiapkan asignment..
shit!!!!

Aku rasa seperti menjadi part 1 bila menyiapkan asignment kat cc..gler macam nerd sgt..
CC plak sentiasa pnuh even pagi,petang,malam...
damn sgt bila kena tunggu giliran semata-mata nak siapkan asgnment..
macam hampir nak jadi gler..(eyh,still belum lagi jd gila)

Dimanakah keadilan bila wireless tidak didapati dibilikku..
owh..baru kusedar,bilik ku yang berada dihujung pelusuk dunia dan berhampiran hutan segamat amat menyukarkan untuk mendapat wireless itu..,.

Dimanakah keadilan bila dilantik menjadi asistant wingcapt sedangkan aku jarang berada dibilik n jarang menghadiri meeting wing???
n aku langsung tak ada ciri2 kepimpinan langsung..

Dimanakah keadilan bila aku kehabisan kredit n menggunakan public phone tapi ditelan duit aku walaupun panggilan tak dapat..damn betul...

Dimanakah keadilan bila aku baru skip 2 klas tapi diberi amaran terakhir sedangkan ramai yang cuti seminggu pun still tak mendapat 'surat cinta' dari lembaga tatatertib..

Dimanakah keadilan bila PTPTN still x masuk n duit subsidi pun tak masuk..

p/s:oh TUHAN..kenapa aku suka merungut dalam menghadapi dugaanmu ini??

Thursday, July 9, 2009

homesick

memang dasar anak manja betul kan????
baru daftar masok,cbuk nak balik..
cuti sem 2 bulan,cbuk nak masuk uitm..
bler dah masok,cbuk nak balik..

ari sabtu ari tu aku daftar masuk n juz letak barang pastu ikut abg aku balik sekali..
hohoho...
memang mengada-ngada kan??ekekke..

Aku macam baru teringat nak balik uitm minggu depannyer..
tapi,ari ahad tu,lecturer kesayangan aku call aku plak..
sape lagi law bukan pn rash...

pn rash:zila,awk kt mne?
zila: sy kat umah la pn..
pn rash:eygh,awk kn baru dftr smalam..sy br nak mtk tlg kat awk..
zila:huhu..pn,sory sgt..sy homesick la..
pn rash:aah..awk je yg manje..klas sy awk jgn brani ponteng..
zila:sy mengikut perintah puan..(ok,tipu)

hurm...x dpt nak menyambung cuti lagi..ari selasa terpaksa balik uitm n aku di pow oleh pak cik teksi tu 15 ringgit sebab aku nek sorg2..
kuang ajor pnye pak cik..
x dapat aku nak g pasar petang tu..huhuuhu..

itu la cerita sedih aku..
sedih ker?????muehehhe..

at the end,jmpe my geng bas skola n sempat r berpelukan didepan pasar..
hahahha..sungguh memalukan..

Thankz n Adios!!(^_^)

terlanjur cinta

eyh,bukan nak kata aku dah terlanjur..tapi,aku nak cerita pasal lagu dari indon bertajuk terlanjur cinta(rossa ft pasha UNGU)

best....
tapi macam jiwang ckit la lagu tu..
tapi x apa...sebab aku kan memang minah jiwanh..
muehehehhehehh

aku pun x mau la asik cerita pasal cinta jerk..
nanti orang bosan plak bace entry aku eventhough dah ada org komplen pasal blog aku yang macam jiwang x ingat ni..

ok,itu jer nak tulis coz juz nak promote lagu ni..
muehehheh..

Thankz n Adios!!(^_^)

Thursday, June 25, 2009

Mengira ari

Whoa!tinggal lagi seminggu jerk tuk balik ke Segamat...huhu...windunyer kat kamu...oleh kerana aku sedang mengira ari.malas nak post entry panjang2 kat blog...ngeh ngeh ngeh.. :-)

Semalam beli barang nak masuk sem n biasa la kena leter ngan abang coz bila masuk sem jer beli macam2 barang..giler betul sbab aku baru beli sikit jer tapi dah dekat seratus..itu pun x complete lagi..

Adoi..susahnye law jadi perempuan ni..complicated tul law nak beli barang...dari umah dah wat list n dah bajet...tp........
bila dah sampai pasaraya,mesti aku over budget..kenapa yerk????

malas nak fikir2 banyak lagi asalkan abang hulurkan duit,tau la saya shoppingkan nanti..hihihii... (^_^)

p/s:secara tiba2 cuti sem ni aku pandai memasak..huhuhu..
bukan nak membangga diri..tapi kenyataan..(^_^)
hehehe

Thursday, June 18, 2009

Single lebih baik

Betul cakap kamu itu ezat..
Single much better than couple..

Akhirnya aku da temui jawapan yg ak nak...
knp perlu pningkan kpla if kte x tau can get along ngan dia???
knp perlu pningkan kpla if kte still ada fren yg bleh memahami kte n sntiasa ada time snag,ssah,bored n anything..

Tak kesah la if org ckp single ni membosnkan..
drpd mkn ati,air mata darah kan lebih baik single????

tell u what the point if we couple but doesnt think anything about 'US'?????
Rasa mcm x de mkna kau couple if sndiri fham rasa syg..knon x perlu nk ucap tiap2 ari..

Contoh mcm kau tanam pokok..
tapi kau biarkan je dia mcm tu..x siram n x letak baja..
Pokok tu bleh berkembang n menghasilkan bunga yg cantik ke???

Sma juga mcm dlam relationship..
If stkat ingat dlm pale otak n ucap syg dlm ati..
bleh ke prasaan tuk nak dis emai..
at least,take care psal 'DIA'..

p/s: baru otak free n x pyah fkir cmne nak pjuk if psngan kte majuk..
tak ada lagi ayat
mandi tak basah ..
makan tak kenyang..
tidur tak lena..

sebab dah tukar....

mandi sampai lencun..
makan sampai sendawa..
tidur sampai berdengkur..

Love letter

Awak umpama burung yg terbang tinggi...
Saya umpama pemburu yg tidak bersenjatakan apa-apa...

Awak umpama bintang-bintang kat langit..
Saya umpama tangan yang mengira bintang di langit..

If someone yg rapat ngan kau dulu bg msj cmni,ape prasaan kau??
If someone itu adlah 1st love kau n 1 st love mmg ssah nk lupe..
If someone tu try tuk mulakan smula suatu relationship tu,kau akn terima or tidak??

Frasa yang sukar tuk aku memahami n
maybe can take ur time to take granted something relationship tu..
Or.....
maybe we can try tuk amik risiko tu semula..

Ada smeone ckp 1st love ssah nk lupa but 2nd covers for it..
Hurm..mmg btul..tp bleh ke jadikan suatu hubungan tu kekal lama??????

p/s: Slalu ckp mls nk fkir soal cinta.....
Tapi..bnda itu yg kte slalu fkirkan n menyemakkan otak fikiran kte..

adoyai..knp la zila ni asik fkir soal cinta jer????
~chill!!!!!

Tuesday, June 16, 2009

kebetulan

Cukup la kalau kebetulan kau terserempak ngan ex kau yg nmbor 2 sewaktu menghantar ank buah ke skola..
Tiba2 ati kte mcm rasa berdebar-debar even dah x de ati n perasaan pun kat die..

Bertentang mata,
makin menambahkan sakit di hati..
tak tao samada nak tersenyum or buat slumber jer..


Tak sampai 5 minit,kau terjumpa plak ngan ur ex 1st love
sewaktu mengisi minyak di stesen minyak..

Adakah kebetulan or perancangan or watever la..
Tapi,cukup la ngan sume kebetulan ni..

Aku x mampu nak tersenyum if senyum aku x ikhlas pun..
lepas tu,secara tiba-tiba ex kau bagi mesej n mengatakn if berjumpa secara kebetulan,ada jodoh ker??



p/s:ada someone ni ckp kat aku

sejauh mana pun aku berlari,ak akan berasa penat juga n aku akan berhenti..

hurm..maybe??

miss them damn much

Td bkak lptop pastu belek2 pic m'ber2 kat SEGAMAT...
tiba2 plak rase rindu..
knp?x pecaya ker law ak rndu???
muehehehhe..

kat sini saje ltak pic my fren..
bia glamour ckit kawan-kawanku ini..

ni maling n mazni..
slalu kna gosip dlm klas,tp msing2 da b'pnyer eik..hehe

dr kiri:kamil,maling n naqiudin

bajet je diorg tu..hekhek :-)

gadis pinggitan..

syg kamu ketat-ketat..

(^_^)

ak n ogy..
ada serupa x??

hehe..n_n

kami student DIIM!!

sebenarnye pic ni ak amik time dinner klas..

arap2 kte dapat 1 klas lg tuk sem ni eik..

hehe..luv u all...

Thankz n Adios!!(^_^)




Friday, June 12, 2009

result?

biasa-biasa jer..

x mencapai target yg ak harapkan..

hurm...........

Monday, June 1, 2009

kemuflisan

duit suda abis...
mane ak nk korek ag yerk???
sape bleh tlong saye???
*sambil mengedipkan mate*

tak tao knp ak dah ad hobi baru..
hobi ni plak macm makan byk wet ak...
owh wet!!kembali la padaku..


hobi ak suke mnonton wyang..huhu
knp tiket wayang itu mahal???
knp x der special offer 4 student mcm ak???
knp x wat sistem mcm kt pusat boling tu???
ad special offer!hehe..

ari tu ak tgk cite WOLVERINE...
pastu,ak tgk cite TERMINATOR SALVATION..
pasni nk tgk cite JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK..
akan datang nk tgk cite TRANSFORMERS..
byk sngguh xtvt saya kan??
mngalahkan ank org kaya
*smbil mngembangkan idung*

adus!!nk keje,tp asik kna byar gaji ckit jerk..
huhuhu...
adus!!cpat la abis cuti sem..
sbab ak malu nak ckp sbnrnyer ak da rndu kat SEGAMAT...
*sambil m'blushingkan pipi*

hurm...
tolong kwan2 bg cdangan pada sy tuk m'dptkan wet lbih tnpa mnyebabkan kpenatan kpd saya???

p/s:pnat la jd ibu mithali di umah..huhu..
cian ank buah ak kne jd mngsa buli aku..ekekekek

mlm td ak mimpi ekyn,
pastu bg msj kt die sbab risau die ad prblem,
then,mmg btul die ad big prblem..
adkah ak seorg kawan sejati sbab dpt mrasakn kwn ak tu ad mslah??
ngee....


Thankz n Adios!!(^_^)

Sunday, May 24, 2009

Aku tak suka mengadu

Ari tu ak keja tlong org bungkus mknan..
dier dpt tender tuk siapkn mknan tuk 725 org..
ak tlg r bngkus n b'hrap dpt r gaji yg setimpal ngn keja yg ak wat,..
huhu..

seawal 5 pagi ak dah g ke ILP JUGRA tuk bngkus mknan tu coz dier msak kt kntin saner..
smpai ILP tu,mknan still lum siap ag..
die suh tggu dulu n kul 5.30 dah siap..nk bngkus mknan pastu stop jap solat sbuh...

pnat x terkira coz bngkus mknan tu smbil b'diri..
mmg x dduk lngsung..
bngkan lar ak b'diri selama 5 jam non-stop!!!

Mak cik tu juz kate kt ak tlg bngkus mknan,n then kul 10 dah siap..
igt bleh r ak tros blk..
tp.............................
tibe2 plak die suh ak kutip pnggan n cawan ktor kt cafe tu..
kira cm ak kerja jd playan jap r..
amik order,bsoh pnggan n cawan,pastu bleh jd tukang msak jap...
aik???pesal tetibe keje ak jd byk plak??

mmg letih gler coz non-stop keje n blk dlm kul 4 ptang...
hasilnyer,ak m'dpt gaji sbnyak RM25 ringggit.....


ko rasa b'baloi ke ngan keje ko 1 ari n mcm2 keje ko wat???
weyh,law keje kt kdai mkan pn,stiap org tu dh d bahgikan keje diorg..
tp ak???
-jd tkang msak
-tkang bsoh pnggan n cawan

TP x der la ak merungut,juz fikir2 r ngan keje yg tlah ak wat n law pekerja indon dier pn bleh dpt gaji RM50 ringgit..

p/s:ak mcm TRAUMA skejap tuk bekerja..

kemunculan yg sungguh tragis!!

Dah lame x update blog...m'ber sume tnyer,ke mner ak mnghilang..hehe..
tok sah risau..ak sihat ajer di sini hndaknyer..muehehe..
**************************

Seriously,ak x rndu pn kt blog ak even dah b'kurun lama ak x m'jenguk 'BELIAU' ini..
cuti sem telah ak gunakan tuk b'enjoy sepuasnyer..hekhek..
mlas nk fkir blog,my space,fs,ym n lain2..
tp................................
keasyikn b'seronok,br ak prasan rupenyer duit ak smkain b'krangan..
huhu....
oleh itu,ak mngmbil lngkah tuk b'tobat smntara dan m'jana wang ngan bekerja smpingan..
******************************

kerja smpingan???
mcm2 keje tlah ak wat tp sume x menaikkn blk jmlah wang ak..
kenapa begitu???
itu yg tlah memusykilkan ak...setelah ak berfikir selama b'minggu-minggu,br ak tau...
*****************************

duit ak rupenyer telah abis di sebabkn kerakusn ak sndiri..
ari2 g..
- shoping
- SPA
-beli jajan

knp ari2 ak beli jajan??keje smpingan ak adalah mngmbil n mnghntar ank buah ke skola..
smntara mnggu ank buah ak kuar,mk cik yg jual mknan ringan tu slalu mnyeru nmaku..
cis!!ak mmg x bleh nk mnolak REZEKI..
oleh itu,beli r mamee,rota,twisties..huhu
nikmatnyer mknan dunia ini..
*************************************

bdn ak yg smakin COMEL ini sering di tertawakan oleh akak n abg ak..
ciS!!SNGGUH KRANG AJAR MERAKA SMUA INI..
Tnggu la bler bdan ak dah jd mcm NAOMI CAMPBEL..
muahahaahahhahahaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sori r law entry brcmpur ceritanyer ini..
dah lame x mnulis,oleh itu,agak slow ak mnaip..
*****************************

p/s: sshnyer kt umah x der intrnet...
abiskn masa d umh ngan m'buli ank buah shingga mnimbulkan kesan d bdan BELIAU..
huhu..

Sngguh KEJAM kn saya????

Thankz n Adios!! (^_^)

Saturday, May 9, 2009

Insan bernama IBU

SELAMAT HARI IBU

kepada sume ibu2 di luar sana..
tiba2 teringat kat arwah ibu...
sometimes bnda yg kte cuba tuk lpakan,tp sering t'ngian-ngiang kat pale otak..

Contoh mcm.....
law bleh x nk igt ari IBU lngsung..
sbab..nk wish kat sape??

Lepas solat maghrib cuma sempat adiahkn surah yasin tuk mak n ayah..
itu adiah yg pling b'mkna bg mereka..

Besar btul pngorbanan seorg IBU..
Dulu pnah b'doa bia kesakitn yg mak alami dulu,b'pndah kpd aku..

Kanser payu dara..
mmg pnyakit yg x ada penawarnya..
pnah ckp kat mak,

'sakit x mak??'

mak ckp,

'x sakit'(tp smbil mnitiskn air mata)

teringat saat terakhir DIA tinggalkan aku..
sebelum pegi skola,elok jer keadaan DIA..
cium tgn,pipi n dahi DIA..
Tapi dr sinar mata dia,nmpak yg DIA x smpai hati tinggalkn KAMI SEMUA..

pukul 1.05 p.m,
abg datang skola...
ati dah mula b'debar..
abg ckp,

'mak dah x ada'

x tau nak ckp apa..(abg plok tp mcm dah x der prasan)

Smpai umah,tgk mmg dah terbujur kaku..
meraung pun DIA ttap x bleh nk kembali lagi..
Sume kata REDHA kan pemergian DIA..

MAK, SELAMAT HARI IBU..
Semoga ditempatkan di tempat orang-orang yang beriman..

KASIH IBU MEMBAWA KE SYURGA

selepas 9 bulan pemergian mak,AYAH pun ikut pemergian MAK..
ingat lagi,waktu tu pertengahan bulan puasa..
hurm..dah la..
x snggup lagi nk cerita..

Sayangi ibu bapa selagi mereka ada disisi kita..

Thursday, May 7, 2009

saya insan istimewa

tima kasih kpd sume yg sudi m'baca blog yg cuma 'indah khabar dr rupa' ini..
huhu..tnpa anda sume,siapa la saya..hekhek..

kadang2 blog saya ini byk m'ceritakan luahan ati n prasaan..
so,law rasa mcm x best tuk d baca,ignore sahaja lah yerk..

even entry sy ni x brape nk best,tp sy ttap ingin mneruskan dunia pemblogan sy ini..huhu
saya berasa b'bngga kerana follower sy tlah mningkat even x ramai tp ada gak org yg sudi m'follow..hehe..
tima kasih la byk2 eik..

law org nmpak sy d luar mngkin agak pndiam(ok,sy tipu)
tapi dalaman sbnrnyer saya ni agak kecoh n x bleh duk diam..hehe
*sy suka wat lawak even lawak sy sbnarnya x lawak*

Owh,sy telah m'jumpai my space blogger kwan saya..hekhek..
bonbon chaud,acap,dion, (stakat ni itu yg tlah sy jumpai)
thankz 4 the approve..^_^

sory kerana entry mlm ni agak touching sdikit..
hehe...
***********UPDATE****************
Chelsea kalah ngan Barcelona
seri 1-1
mmndangkan game t'sebut dibuat kt tmpat tuan umah,
oleh itu,Barcelona telah diisytiharkan ,menang!!!
Jmpe nti
MU vs Barcelona
p/s: x sabar nk tuntut jnji..hehe..Mcd..
nyum..nyum..
Thankz n Adios!!(^_^)

Wednesday, May 6, 2009

Kami tidak 1 kepala

Slalu orang kata zila ini kaki sukan
bukan bermakna saya suka b'sukan..
tetapi mngambil berat pasal sukan di luar sana
MACAM...
badminton n especially BOLA SEPAK!!

orait,br pas y.m ngan abg ipar n then dien kata mlm ni ada game chelsea lwn barcelona.
ekekeke..knfirm KALAH la chelsea..
hekhek...
since saya mmg mnyokong MU,n sgt ssah if chelsea mnag ngan barcelona krana bakal ada p'tmbungan hebat fnal nti antara chelsea n MU..
owwh!!i wish Chelsea klah.huhu ^_^

mungkin orang sekeliling macam abang yang ramai m'buatkan aku kadang2 jadi gila bola..
ari tu kecewa sgt x dpt tgk selngor lwn 'red warrior'
huhu..

kwan abg kata saya ini brutal
tp saya kata sy feminin ^_^
p/s:abg wan,law chelsea klah,blnje mcd taw....hehe

Thankz n adios!! (^_^)

Sunday, May 3, 2009

The amazing award

d@ rules...
1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda..

2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini
SAFIAMIRA

- anak buahku yg paling nakal tp paling memahami aku..hehe
- seorang yg agak gila2 juga but clever..
- ssah tuk jatuh cinta,but if her fall in love,SETIA gler..
- baru lulus test memandu,tapi dah kecoh sekampung..weyh,ak amik smpai 2 kali pn x kecoh taw!!!heheheh (^_^)
- thankz to u coz m'dapat offer msok UiTM dlm jrusan ASASI UNDANG-UNDANG

3. setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

- Suka on9..law sehari x on9 mcm x lengkap idup aku..hehe

- kadang2 bleh jadi mnah jiwang,kdang2 bleh jadi mnah brutal..hohoho..(btul..x tipu)

- suka kacau or usik bdak kecik especially ank buah smpai die mnagis..(gler jhat kan saya??)

- kdng2 juga blur..(apa itu blur??)

- bler saya marah,saya akn mendiamkan diri..(fakta or auta??)

- bler saya suka someone,saya akan usha smpai dier suka saya..(ok,saya tipu)

- suka berangan...

- Adik bongsu yang suka bermanja dgn abg n kakaknyer..

- Saya ini simple..(ada org kata simple itu perfect)

- Suka wat lawak Bodo bersama my bestbuddy especially Ekyn,ezati,mida

4. anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka

- ekyn sempoi >> my bestbuddy la knon..hehe

- ezati a.k.a vinci arora >> i hate u but i lurve u...

- mida >> geng segamartianku..mak dier merupakan mak angkat aku..ngee...

- fauziah bee >> best la tido ngan u mlm tadi..hehe

- alin >> member 1 course tp x satu klas..

- acapabdulrahim >> br knal dis sem n suka baca blog dier..huhu

- dion >>menber acap..sama2 sengal mereka berdua ini..

- bonbon chaud>>nice to know u..jgn lonely lg eik..saya ada bersama kamu..^_^

- k.yati >>my snior..pas ni dah x jmpe lagi..sedihnyer..huhu..

-k.elyanie >>m'ber kpd k.yati..kecik molek je orgnyer..hehe

-k.lala>>my snior also n m'ber pd k.yati n k.yanie..ibarat 3 serangkai mereka ini..hoho ^_^

- shen >>also my snior..thankz 4 ur ideas n teach me..hehe

5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag..

p/s: if u are sporting bloggers,juz copy this award n do it..
hehehe..
btw,juz abaikan step 2&3..hehe

Thankz n Adios!!(^_^)