Tuesday, April 7, 2009

Aku,Dia Dan Blog...

sepatutnya dh lama ak nk post psl entry ni..tp mcm kebusyan yg mlnda ak lately ni,mnyebabkan blog ak kurang m'dpt kasih-syg..(krang m'dpt p'hatian oleh ownernya..)
Ak nk citer psl blog ni yg byk m'dtgkan kebaikan kat ak..
hohoho..sayang banget sama kamu BLOG!!!
***********************************
1. Of coz dpt byk m'ber br n m'ber yg ak x knal pn follow ak..(mnmpakkan blog ak ni m'dpt p'hatian or mnarik tuk d baca..mayb??hehehe..)

2. aku suka baca or lebih kurang jaga tepi kain org la kowt..suka baca pngalaman org n dgr cerita yg b'beza..dari situ ak leh wt kesimpulan psl diri org tu samada moody,skema or mcm2 lagi..

3. Blog ni gak simbol p'sahbatan antara kwn2 ak(zaty,ekyn,mida,fira).nk tau knp??dlm klas juz geng ak jerk de blog..muahahahah..(kitorg mmg sker m'capubkn diri dlm blog)..

4. Blog ni gak m'hubungkan antara aku & si 'DIA'....ehem?ehem?? ^_^

5. Blog ni gak tmpat tuk ak meluahkan prasaan n m'ber ak ckp mmg bgos ak de blog coz ak ni byk cerita tuk d kongsi..(ye ker??or korg nk ckp ak ni minah kepoh??)

6. Blog ni gak wat ak tau sume information psl course ak 'INFORMATION MANAGEMENT SOCIETY'..law nk harap exco,mmg onfrmation 2 smpai lmbat or x tau pn berita t'baru psl course ktorg nk wat event or apa2 je la yg b'kaitan..

Apa2 pun ak sayang sgt kat blog aku..ari 2 mcm pnah t'fikir nk delete blog ak coz my sis ckp bahasa ak dlm blog ni sgt kasar n x mnmpakkan sbg seorg 'muslimah sejati'..
Mmg sedih la coz bler my sis dah ckp cmtu,mknanya ak dah malukan family ak sndiri coz my sisi ckp mcm 'mak-bapak' x pnah ajar agama jer..hurm..mmg btul..
*******************************
Bnda tu yg watkan ak mcm nk stop blogging n then mls nk post entry baru..
pas ni,mayb ak try tuk b'ckp ngan lebih sopan..
law mcm nk mrh pn mayb kne gne bhasa sopan gak??

mmg org ckp 'suke ati ak la blog ak'..
nk ckp apa2 pn suke ati..
tp,kne fkir sensitiviti org lain gak..
kte org mlayu n pnuh ngan budaya n adat resam..
kne tnjuk cntoh yg baik kt bngsa lain..
Bkn nak kata ak bajet baik,tp juz bg nasihat as a saudara sesama muslim n sesama bangsa..
sory law ada yg terasa ati..entry ni x b'maksud kpd sesape pn..
mayb entry ni tuju kpd ak sorg jer.. XP
Thankz n Adios!!(^_^)

2 comments:

eKyN said...

cik ya kah empunya blog ini...sungguh sangat ekyn terkejut akan perubahan yang sedang anda lakukan ini...

ekyn juga turut terpengaruh untuk menggunakan ayat yang sopan ini(sbnaye skema gler)

haha aku pon kalo nk marah pon kene byk selawat dulu n bace bismillah??

itu under control la cik ya....

norzila musman said...

ekyn>> ala..jgn r pnggil ak cik ya..malu r..hu3..law n mrh pn,bleh jer.tp gune ayat sopan ckit la..hahaha.
pape pn,x der niat pape..hehe..

^_^