Wednesday, April 22, 2009

Rahsia muka aku yang kamu semua tidak tahu.maybe.

Kerana terlampau banyak situasi yang kadang2 m’buatkan aku t’fikir mcm

‘eyh,muka aku nmpak mcm #%#5 ni ke??
*************************************
Kadang2 bila dah terlalu byk berlaku berulang kali m’buatkan aku terfikir
‘owh.maybe mmg btul la muka aku nmpak mcm tu kowt’
**************************************
Adakah muka aku nmpak seperti kaunter pertanyaan?

Persoalan ini sering aku tanyakan kepada mereka yang b’hampiran dengan aku kerana terlampau byk p’tanyaan diutarakan bila orang nmpak aku mcm..

‘eyh,kau tengah mkn apa?
(pdahal dah terang lagi bersuluh nmpak aku tgh mkn cikedis)

Or mcm situasi dlm test

‘eyh,soalan B apa jawapn dier? (pdhal dh terang lg b’suluh buku ada kt sblah dier.juz selak,dpt la jwpan..tp still nk jwpan yg aku mcm bantai jerk jwab)

Ada juga situasi yg m’buatkan aku terfikir

**************************************

Adakah muka aku nmpak seperti Mesin ATM??

Since ramai yg suka meminjam tetapi x suka memulangkan juga m’buatkan aku terfikir
‘owh.btul la aku ni mcm mesin atm…just keluarkan tp x pnah menerima’

Tapi kawan2,jgn la korang semua terasa coz aku x mntak pun korang pulangkan law cuma 1 or 2 rnggit..

Entry ni x bermaksud kpd sapa2..^_^
Tapi…(kpd yg b’hutang beratus ngan aku itu)
‘bleh x tlong plngkan blk?sbab aku juga tgah sesak seperti kamu.’

Ada juga situasi di mana m’buatkan aku terfikir

************************************

Adakah muka aku nmpak seperti Mak Cik Guard??

Kerana terlampau byk p’tanyaan kawan seperti

‘eyh,kau rasa lepas x baju aku ni?kau rasa kena saman x nti?’

Or
‘eyh,ada pak guard x kat dpn tu?’weh,tlong cover2 aku ckit’

Tapi apa-apa pun aku x kisah kamu semua ingin bertanya,meminjam duit(tapi kena plngkan),atau suruh cover dari pak guard sebab kita kan KAWAN
Kena la saling tolong-menolong kan?kan?kan?
Tapi please bleh x?

- jgn tnya soalan bodo kat aku since kau dah tau jawapan itu
- jgn tau pinjam,tapi kena la tau juga pulangkan
- law nak selamat dari kena saman,pakai baju kurung.^_^

p/s: selepas ini apa lagi yang akan kamu klasifikasikan muka aku?

Thankz n Adios!!(^_^)

5 comments:

acapabdulrahim said...

hehe. xtawlah.
kadang kita xsempat pikir, soalan tu bodoh ke tak.

sebab mulut cakap dulu, baru otak nak pikir,
hoho.

choco said...

DEAR ZILA,

erm dh kate u amik kos info mngment, right?
so tempias tu mesti la kne gak skit an..
hihihi=p

juz think positive.
tu mknenya u agak popular dikalangan rakan2.
kalu tak dh lme dorg sume wat bodo/ langgar batang hidung je tanpa menegur kamu..

itu tandenya rakan2,menegur sesama lain.
haha cm cikgu2 plak ckp..

LOVE CHOCO.

norzila musman said...

acap>> kan?tp kdng2 bler d fkir blk mcm lawak plak..hohoho..

choco>> ermm.maybe la kowt kan..
eyh,thankz eik 4 the comment..x per la tnyer soaln bodo,at least still ad org nk tnyer..

owh,bkn stakat ckgu,bakat as a lecturer ni pn ada..

^_^

mike radcliffe said...

tu tandenyer u org yg penting dlm kalngan rakan2 ko zila...
take it as positive as u can...
bese la manusia..
ader jer yg diorg nak tau kan..

norzila musman said...

mike radcliffe>>think positive la ni..
ahahah..pnting ker?
^_^