Tuesday, April 28, 2009

Dosa kamu dosaku jua..

Ketensionan melanda bila kwan kpd rumate ku dtg blik smbil mnagis teresak-esak..
ak yg sedang stdy Human communication mcm x bleh nk stdy sebab die mnangis smpai meraung-raung n mngeluarkan kata2 kesat..

Owh..rupanyer ad problem dgn rumate dier..
tapi,x perlu tuk kamu mngutuk rumate kamu if x 1 kepala pn..
sebab kenapa aku cakap begitu???

sebab dia ckp rumate dier burukkan dier kat kawan yg lain..
tapi dier juga telah m'ceritakn keburukan rumate dier kat rumateku n aku jua..

Ak x nak mnmbah dosa aku yg mmang dah tersedia b'bakul-bakul tuk m'dgar kau mngutuk,mngumpat rumate kau sndiri..
If kau dtg lepak bilik ak dgn niat yg baik,ak x kisah..
tapi tolong jgn kau mngajak ak mnbah dosa n m'buatkn ak lupa sgala ap yg tlah ak baca td..

kalau kau rasa diri kau teraniaya,
ak lagi teraniaya kerana t'paksa m'blahkan diri dr bilik ak sndiri dan merempat blik org lain tuk stdy..

'ak x halalkn sgala ap yg dier dh gne smua brg ak'
'ak harap dier fail dlm exam sem ni.'

x perlu kau b'doa bnda yg x baik tuk org lain kan?

jgn paksa ak m'guna kekerasan tuk mngusir kau dr blik ak..
tlg!ak mahu stdy..
p/s:kdng2 kte rasa diri kta dah ckup baik..tapi kalu diri rasa baik.x perlu la menjaja keburukan org lain..
Thankz n adios!!(^_^)

4 comments:

acapabdulrahim said...

pe ni member pun nak gaduh ke,
cam dak kecik. hihi.
nnti korang mesti berbaik2 semulakan?

norzila musman said...

acap>>eyh,kamu ini suda slah fham..x de gdoh ngan m'ber pn..huhu...
cme x suka r die dtg blik,pastu mngumpat org..
tp skunk ni dah b'baik pn..
heheh

Bonbon Chaud said...

biaselah tu kalau member dtg bgtau mslh dia dgn senior dia,aku dah biase kot...mmg rasa tak patut join psl mengata org nie,tapi dah kwn terima ajerlah...apakata u nasihatkan kwn u tu supaya berbincang dgn senior dia...drpd diamkan mcm 2 ajer...

norzila musman said...

bonbon Chaud>>erm..dh ckp dpn2 pn..nasib bek die bleh trime..
bkn nk kate kte ni baik,tp mls la dgr kutuk2 org ni..
silap ari bln,org lain plak kutuk kte nti..