Monday, September 28, 2009

tolong beri saya ruang tuk bertapa

baru aku perasan dah lame blog aku tak di selingkan dengan pic..selalu banyak entry merepek dan membebel yang tah pape..oleh itu aku nak upload pic banyak-banyak kasi jamak entry yang lepas sebab aku tau pas ni memang aku jarang upload pic..ini kerana perkhidmatan celcom beruk-band yang sangat pantas ibarat kelajuan cahaya menyenagkan aku nak on9.heh..membazir je bayar tapi penggunaan ibarat aku menggunakan wifi jer..lembap macam GARY SPONGEBOB tul!

dah,malas nak marah.meh sini aku cite benda yang berlaku kat umah aku sewaktu ari rayer tu.

Sehari sebelum raya ari tu rumah aku dilanda banjir..
bilik aku abes tenggelam..huhu..sangat sedih..tapi RAYA tetap diteruskan..


pic lepas banjir..rasa macam duk kat kepulauan hawai plak..huhuhu
raya tahun ni langsung tak membawa apa-apa makna sebab semua rumah banjir..aktiviti bertandang ke rumah sedara-mara terbantut..ada gak umah yang aku pegi beraya tapi kena angkat kain tinggi2 sebab nak harung banjir.sumpah adventure giler+ ada cacing kerawit kat air tu n then melekat kat buku lali..hish..geli seribu tahun la...

***CERITA RAYA***


yer..saya tau tu sume edit belaka..muka saya tak la sebersih itu..tima kasih atas jasa baik k.ipar yang tolong make-up kasi tutup jerawat batu saya..huhu..>_<
same je ngan pic kat atas..saje nak mencapup lebih-lebih..hekhek..yang tengah tu anak buah yang keberapa tah..tapi cuumeell sangaaat...MACAM aciknyer gak..hehe..nama die MOHD SYAHMIRUL HAZIQ..tapi aku panggil die JAMIL..haha..memang jauh panggang dari api..hakhak

so far,tak banyak benda nak cerita..
masa tuk fikir asignment,test,final project dan bla bla bla...
masa tuk update blog akan semakin berkurang dan mungkin akan stop blogging tuk sementara waktu..heh.saya tau awak akan rindu saya sygs. ;)

sekarang ni pun tengah siapkan report sambil muke sangap nak tido, terbaring-terlentang macam orang tengah berpantang sambil memberi jelingan maut kat member sebelah.owh,sedap2 ko tido yerk..nasib baik sok claz start kul 4..mari kita blogging sebentar...

dah-dah,sambung wat report tuk fieldwork UiTM Lendu ari tu..
nak dapatkan 20 page tu ibarat macam nak tunggu kucing bertanduk..haish.otak tak dapat mencetuskan idea waktu genting macam ni..nasib baik ada 'kamus digital' dimana menolong saya translatekan kedalam BI..Tima kasey ye AWAK..ala kuci-kuci..heee.. >_<

k la,semangat dah mula berkobar balik..mari kita meneruskan perjuangan..

geng bas skola a.k.a geng SEGAMARTIAN..

go go caiyok!! zzzzzz ;o


9 comments:

safiamira said...

setelah sekian lama menunggu, akhirnya update gak..
mcm nk tunggu kucing beranak je..hekhek
omg
agak sadis ye time banjir hari jumaat tu
xpe2, aku juga pernah mempunyai pengalaman sebegitu..at least ko x jd pelarian mcm aku dulu...hukhukhuk
gambar aku xde.. mentang2 la aku balik lambat.. ngeee..
kamus digital?? dia kah?? hikhik

dobot said...

selamat raya kakak!
:D

norzila musman said...

safiamira>>ceh.org tu da de beruk-band bleh la update ari2..
tp jgn lupe study plak da de bb ni..
isyh,sadis la sygs bile memikirkn banjir n bilik kau bertakung ngn air..huhu :'(

'dia' adlah dia..hehe..syyh!

norzila musman said...

dobot: 'selamat ari rayer adikku'..haha
>_<

-Choco- said...

Dear norzila musman,

kamu amat cantik dlm pic tu.
(ikhlas ni) hehe
Tpi kesian tengok keadaan rumah zila.
Takpe la, mostly raya tahun ni semuanya cakap tak best la, biasa2 la, tak mbawa makna la.

Yang penting dah raya n dapat duit raya pon kan.
hihi.

Love, choco

Akuhanim said...

comel nye kamu..wink wink..hehe

norzila musman said...

dear choco,

thankz tuk pujian tuh..hehe
nyway,dis year mmg d worst year 4 celebrate ari rayer..
mayb usia smakin mnigkat,wet rayer pn x dpt byk..huhu

:B

norzila musman said...

aku hanim>> ala..kamu pun semakin temban kan??
wink..wink..hehe
tembam itu cumel loh..
;)

Bahauddin Amyasi said...

Salam kenal dari Surabaya...
Artikelnya menarik atuh.