Tuesday, September 1, 2009

cerita saya berbeza

hish..lama tul tak berblog..
sebab terlampau banyak cerita aku nak cerita,oleh itu aku pendekkan supaya lebih ringkas dan padat.. =)

1) sebab aku balik umah ari jumaat dan tiket kul 9 pagi,aku terpakse bangun kul 6.30 pagi dan membiarkan diri aku mandi air sejuk pagi2 bute..haish...dugaan..dugaan..

2) dengan muka yang sangap nak tido,sampai seremban terus naik ktm pegi nilai..oleh kerana mata da macam panda eyes,keta subaru abang aku terparking depan mata pun still tak nampak lagi..terhegeh-hegeh menelefon dan macam nak menangis la konon ingat abang tak amik..heh :'(

3) ari sabtu semua adik-beradik balik untuk berbuka bersama-sama dan cuba kau bayangkan..adik-beradik aku seramai 15 orang + anak buah lebih kurang 50 orang.heh.nasib baik umah sebesar stadium..hekhek..

4) oleh kerana terlamapu ramai,maka pinggan banyak nak dibasuh dan rumah macam tongkang pecah..tapi....still rilex sebab bibik kan ade...ceh..pemalas tul anak dara pak cik musman ni.. ^_>

5) ari ahad pegi shopping di banting..heh..bangga la pulak..ok,segamat lagi besh..mungkin orang ramai menyebabkan banting jammed..ceh..KL pun kalah ouh..

6) kena kejar ngan monkey belakang umah sewaktu mao membakar sampah..cuba kau bayangkan aku berlari dengan berkain batik and at the end aku jatuh tersungkur depan pintu umah dan digelakkan beramai-ramai oleh seiisi keluarga..huhu...sedeyh ouh..rasa macam nak sorokkan muka dalam tanah jer.. :'(

7) bagi mesej merdeka kat kawan-kawan..ok,tak semua..hekhek..tiba-tiba dapat mesej dari nombor pelik..panjang plak tu..rupenye nombor dari arab plak.huhu..ada kawan ni tengah mengerjakan umrah..hehe..sori tak reply mesej kamu..mahal la..tunggu balik malaysia baru reply banyak2 eik..

8) tolong abang pasang lampu kelip-kelip..ok,tak tolong pun sebab tinggi sangat..tolong tengok ok?? =p

9) bergaduh dengan anak buah sebab berebut coklat kit-kat..last2 da berbuka tak pandang pun coklat tu..hikhik

10) hampir tertinggal bas nak balik segamat..heh.nasib baik sempat.... ;)

malas nak tulis panjang-panjang..banyak lagi aktiviti yang aku lakukan tapi telah ditapis dahulu kerana under age punya cerita..hekhek
owh yer..ada dengar cerita pasal keretapi tergelincir dari landasan kat gemas..keretapi tu dari KL- Singapore..haish..takot betul..nasib baik aku tak naik ketapi tu..huhu

p/s: dah beli tiket raye 17 hb ni..nasib baik test 201 16 hb..haish..ter-baek la..macam la aku ada mood nak amik test nanti bile pale otak dah fikir nak balik raye..huhu

4 comments:

safiamira said...

1) nampak sgt x pernah mandi pagi...wakakaka

2)mesti ko ingat abg ko amik naik kete harrier yg gedabak tu...haha

3)aku disqualified...ngeeeeeeeee

4)haha... bibik tu ade lg ek??? besh2, raye nnt x yah tlg kt dapur...muahahaha

5)x sabar mahu shopping di banting juge...huhu

6)hahaa.. cannot imagine it... for sure aku akan gelak guling2...wakakakaka

7)euuwwwww... aku benci dia!!!!! damndamndamn

8)semangatnya nk raya... mahu tlg tgk abah aku pasang lampu kelip2 juga...huhu

9)tlg la weyh...ko dh besar... lg pn ko slalu dpt ferrero rocher kn....hoho

10)ko mmg ske tertinggal2 ni...hehe

p/s: aku balik 15sept, mr. H balik 16 sept, ko balik 17 sept, adek aku maybe balik 18 sept... nak aku amik x???? muehehehehe

norzila musman said...

ceh..mcm nak detail plak comment ko kan..haha
nyway..ak dpt mkn n.aym mak ko msk..haha..
x kesa la byk dugaan pun kan...hehe

heh.amik ak kt sgmat bleh??
:B

safiamira said...

nasi ayam???
x heran sgt...hohohoho

xde2, klw nk amik kt segamat suruh petani moden amik...hahahaha

norzila musman said...

safiamira>>ceh..x heran knon..aym die sdap la weyh..
mcm kenny roagers kot..hakhak

sape kah petani moden itu??
ngee....
:B