Wednesday, March 4, 2009

Couple??WAJIB ker..



Mcm dah jd 1 trend plak kat UiTM Segamat ni iaitu BERCOUPLE..
Sbnrnya sume tempat ada tapi ak nak cite yg kat Uitm Segamat ni…

-‘Orang kata b’cinta 1 ‘U’ ni x kekal lama..’
Tp ZILA kata ‘belum cuba,belum tau..’

-‘Orang kata b’cinta 1 ‘U’ ni byk dugaannya..’
Tp ZILA kata ‘satisfied,sabar,setia(3S) kunci kebahagiaan..’

-‘Orang kata b’cinta 1 ‘U’ ni bosan coz jumpa ari2 n dating ari2..’
Tp ZILA kata ‘jumpa tp x pandang,senyum tp x borak..CONFIRM x bosan..’

-‘Orang kata b’cinta 1 ‘U’ ni x der privacy coz apa yg kite wat msti bf/gf kite tau..’
Tp ZILA kata ‘law nak privacy,x payah b’cinta..’

-‘Orang kata b’cinta 1 ‘U’ ni best coz ada yg amik berat pasal kita..’
Tp ZILA kata ‘mmg best ada yg concern tp bila GADUH,sapa yg concern??MEMBER
Jugak kn???
********************************************
TAK USAHLAH sebut tentang CINTA, jika anda sebenar-benarnya tidak mengambil kisah,
TAK USAHLAH b’cakap tentang PERASAAN, jika ia tidak berada di hati anda,
TAK USAHLAH menunjuk ke dada, jika anda b’hasrat melukakan hati pasangan anda,
TAK USAHLAH sebut CINTA ABADI, jika ada di hati anda untuk BERPISAH,
TAK USAHLAH memandang anak matanya, jika anda b’bohong kepadanya,
TAK USAHLAH sebut HELO, jika kelak anda akan mengucapkan SELAMAT TINGGAL,
TAK USAHLAH katakan dia satu2nya, jika ada org lain di sisi,
TAK USAHLAH kunci hatinya, jika anda tiada anak kunci untuk m’bukanya KELAK..
********************************************
ZILA kata b'cinta jgn smpai lupa AGAMA
ZILA kata b'cinta jgn smpai lupa IBU-BAPA
ZILA kata b'cinta jgn smpai lupa KELUARGA
ZILA kata b'cinta jgn smpai lupa SAUDARA-MARA
ZILA kata b'cinta jgn smpai lupa DUNIA
ZILA kata b'cinta jgn smpai lupa SAHABAT SELAMANYA
ZILA kata b'cinta jgn smpai lupa STUDYNYA
ZILA kata b'cinta jgn smpai lupa SURUHAN AGAMA
TAPI.........
ZILA kata b'cinta hanya m'bawa DUKA..
ZILA kata b'cinta hanya m'bawa BENCANA
********************************************
Setiap org ada perception yg b'beza pasal CINTA ni..
i'm juz share my opinion..
Macam dalam cerita SYURGA CINTA ada mengatakan JODOH ada 2.
1.JODOH dgn SYAITAN
-kita jumpa dia(bf/gf),knal n then kita wat maksiat dgn dia.

2.JODOH dgn ALLAH
-kita knal dgn dia(bf/gf),melalui 'mata trun ke hati' n then kita KAHWIN dengan dia..
itu yg sebaik-baik jodoh kita..

*mana lg better??
BERCINTA BEFORE KAHWIN OR
BERCINTA AFTER KAHWIN??

Thankz n Adios!!(^_^)

6 comments:

nur nina said...

0f c0z bercinta lpas kwen.. hehe

.::FasiHaH::. said...

lOve is nOt cOmpulsOry,
In additiOn,we are still immatured and still studying,
I think,just fOrget abOut it,
there are many Other impOrtant thing to be lOoked at..
yupp..
just my OpiniOn

norzila musman said...

nina> confident gler m'jawab kn??^_^

fasihah> i think so babe..
tp b'cinta ni gak mcm dh jd half of our life

Anonymous said...

ko pn pnh bercinta gak kan..so pe pndpt ko??kite ni manusia normal mst nak bercinta..lecturer aku ckp x slh kite nak kapel asalkan kite pandai uruskan diri kite..xkn tetibe nak kawin klu x knl..nt jd pape,kite gak malu.

tp yg penting jgn percaya 100% kat psngan kite..blm tntu dia milik kite.Tp kite mmg nak dia jd milik kite pun..klu tak watpe nak kapel.

kne pandai cr la..org skrg kbnyakan xleh caye..pmpuan atau laki2 same jer..Jodoh pertemuan tuhan yg tentukan..kite just merancang..

.::FasiHaH::. said...

yupp..
tOpik yang hangat r nampaknye zila..
btw,cinta memang half Of Our life,
sbb kita kena cinta Allah,Nabi and ibu bapa..

btw,aku xde hak nak kritik insan2 yang sedang bercinta ataupun bercOuple,itu hak mereka..

maybe..
yOu too..=)

xo_miera said...

yaaaa ur rite...
semestinye saye sgt setuju dgn kamu..
im just break up with my ex which in this U jgk kn..
owh..it's damn hurt..
so x yah la bercinta satu U..

solo fighter..
and just fight 4 ur own right..