Tuesday, March 3, 2009

Syurga Cinta...



(NAK CERITA CKIT PASAL CERITA SYURGA CINTA)

Awal Ashari n Heliza AF5 yg b'lakon..

Ari tu ak tgk cerita SYURGA CINTA..(aq mmg minah jiwang..)
erm..not bad la law juz ignore pasal blackout die hampir 15 minit..
n sound dia yg x berapa bgos coz tgk kat DEWAN..
ak tgk dgn mata yg agak ngantuk coz dlm dewan tu GELAP GELITA..
mayb cerita ni best coz
- ada scene prmpuan pakai skirt atas lutut n mnampakkan apa yg x patut d nampakkan..
- ada scene AWAL ASHARI pluk prmpuan bwk msok blik..
- scene dalam CLUB,n diaorang dgn BANGGANYA minum ARAK macam minum fresh orange..
- scene MAK BAPAK dia yg sporting n mengamalkan cara hidup bebas..
Betul ker life kat BANDAR mmg mcm tu??
club,arak,p'gaulan bebas mcm dah jd 1 cara HIDUP orang bandar..
***********************
Mcm sweet sgt time AWAL mnyesal n pujuk HELIZA..
*lelaki bandar yg dah jauh terpesong akhirnya menuju ke arah kebenaran kerana SEORANG PEREMPUAN..
tp respect kat AWAL coz dia x malu mngaku yg dia
- x pandai SOLAT
- x pandai MENGAJI
Coz ada certain org kn even die x tau tp x nak b'tanya kat orang coz EGO OR MALU..
knp nak malu dgn benda yg baik???
***********************
betul ke law orang LELAKI ni nak cari ISTERI yang BERTUDUNG??
sejahat-jahat or sesosial mcm mana pn LELAKI tu pn,tp cari ISTERI tg SOLEHAH coz ada statement cerita tu,m'ber awal yg sosial tu nak cari isteri b'tudung..

Tp masa b'cinta nak cari yg seksi or bahasa signifikan dia(SEDAP MATA memandang la knon...)
hem..mmg x fhm dgn LELAKI ZAMAN SEKARANG..
Sori law t'kasar bahasa or mnyentuh sensitiviti mana2 pihak..

Thankz n Adios!!(^_^)

5 comments:

maxwell said...

memg ar cmtu..
kalu xcari yg beik2, nant da kawin die wat hal..
sape yg kene tnggung DOSA??
LELAKIiii jugak..

sempoi je said...

aku nk awek btudung cam ko kalo aku kapel leh x?
hehe...ala kalo da jodoh nk y seksi ke ape ke...laki tu y kene pandai bimbing pompuan!

aku frust ni zila aku leh bckp ngan mamat tu..pdhal awek die kt sblah je aw..aku ignore prasaan aku.emm xpe..aku nk buka ati seluasnye...masuk r jgn singgah je haha

norzila musman said...

maxwell>ala,nk yg baik jer..time kapel x der plak nk yg baik..time kapel tu pun dah DOSA gak..

sempoi je>cian m'ber ak sorg ni..tu la..law nk borak pn pndang la kiri knan tu dulu..
tp laki tu pn BONGEK coz awek kt sblh wat pe layan ko lg kn???

xo_miera said...

hahahah...nope...budak bandar x semestinye mcm tu..
hanya org yg jahil agama and x bersyukur je amal kan idup mcm tu..

ramai je kot orang yg duk kat bandAR...Tapi x de pun perangai mcm tu..

even me my self duk kat KL..

so those yg mcm cpt2 la bertAUBAT..K...

maxwell said...

amboi m'hentam org nmpknye ko ni..
klu blum kwin dosa sendri2..tp klu da kwin pastu klu istri wt salah..dosa kene share..e2 da termktub dalm agame..