Thursday, July 23, 2009

Gedik

Bleh mintak tolong tak??
tolong jangan nak tergedik-gedik depan aku.
bukan aku nak kata aku tak penah tergedik or bajet bagus..
tapi banyak situasi yang menyebabkan aku tak tahan nak melayan kegedikan kamu PART 1..

aku bukan nak kata part atas tak ada yang tak tergedik..
since korang punye batch banyak giler masuk sem ni jadi menyebabkan korang besar kepala even kepala korang tak besar pun..

situasi 1

bleh tolong tak jangan konker susur gajah nak ke blok U n sume laluan nak ke kelas..
bleh tak jangan jalan terkedek-kedek n sibuk cerita pasal senior yang muke cute,mat jambu n macam-macam la..
if kau nak b'gosip pun,kat bilik n tolong bagi laluan orang lain yang terkejar-kejar nak ke kelas.

situasi 2

owh..mentang-mentang korang law berjalan memang macam 1 pasukan berperang,sesuka ati kau nak potong barisan time nak bayar makanan kat dining..
kau bajet korang je ke yang tengah lapar???
n kau bleh plak wat muka tak bersalah n gelak tergedik-gedik..

situasi 3

kau bajet macam kau sorang je ke yang ada urusan penting??
dah memang cc tu penuh..
n tulis la nama kau kat waiting list tu...
tapi still gak nak bodek akak cc tu nak potong line aku..
kau bajet macam kau sorang je yang nak check subsidi makan????

situasi 4

bleh tolong tak jangan nak jadikan tempat ATM tempat tuk kau bergurau-senda n gelak macam pontianak menjerit..
orang pegi mesin ATM nak cucuk duit,kau bleh plak bercucuk pinggang ngan kawan-kawan kau..
bajet nak tarik perhatian senior la tu..
isyh..tolong la....

eventhough aku tau ak baru part 3 n ak still rasa junior lagi n patut hormat senior lain..
tapi korang part 1 ni plak belagak da macam senior..

aku tau tak sume part 1 macam tu..
cuma segelintir jer..

aku teringat masa perjumpaan PPP ari tu..
die kate
'part 1,hormat la senior n senior sayangilah adik-adik anda'

oleh itu,aku SAYANG kamu semua PART 1... T_T

17 comments:

-Choco- said...

Dear zila,

wahhh!!
btol2..
choco sokong kamu.

Love, choco...

eira said...

ye ar akk senior syg...
aq amt bersetuju ngn ko!!!!

aYiP said...

aku hormat senior sampai kan senior part 3 aku hormat macam part 5.ni apa tah lagi part 5.tabik spring kot.chill ok.walaupun aku ber aku dengan kau,tak bermakna boleh di aku kau je kan?

norzila musman said...

Dear choco,

thankz mnyokong sy.
~ngee
mari kite ajar ckit part 1 ni..
hohoho..

norzila musman said...

eira>>ahahha..
bgos2..dgr ckit ckp snior ni..
huhuuhu
T_T

norzila musman said...

ayip>>betul tu snior ayip..n_n
agagaga..
life kt U ni kena la sling respek..
especially kat snior..

yup..kne r gne bhasa sopan ckit..
ak,kau tu mcm kasar sgt la..

p/s: sy SAYANG snior sy..T_T

eKyN said...

aku suke je guna aku ko..jgn r ade diskriminasi,,huhu
tp aku still respek gak aw senior aku..
em ssah gak kalo part 1 ni d kelompokkan reramai..
byk r prob nt

meo188 said...

kesopanan dan kesusilaan

StingRay said...

"cak!..nampak tak? nampak tak?"


begitulah dialog si jantan sambil tutup mata aweknya di depan skrin ATM di kala orang ramai berbaris.Aku menyesal sebab tak terajang dua orang tu.haha...

cerita 4 tahun lepas.

norzila musman said...

ekyn>>ak tau..
kau kn sempoi..x bese gne sy,awk..haha
part 1 ni mst d bsoh bersih2.

law x kegedikan mereka akan semakin b'leluasa d uitm ni..huh!!

norzila musman said...

meo>>kenkadang sopan tu ad,tp bler da jmpe ngn geng msing2 da lpe tatasusila msing2..
n_n

norzila musman said...

stingray>>haha..
bnda da lepas x yah nk ungkit ag..

law mase leh d putrkan blk,bkn takat terjng,law ad lngkang besa tepi tu,trjng smpai msok lngkang..
hahaha
^_^

BeMiE said...

sound jer...

faridcool said...

saye part 1.. :)

norzila musman said...

bemie>>law sound diorg,diorg sound kte blk..
ahahaha...
n_n

faridcool>>ahahah..
part 1 r sgt kn?kn?kn?

eima xara said...

akk..
kite part 1 jgk..
tp x prnh lg wat sume tu..
bkn sume part 1 yg degil..
just ade la sekelompok part 1 yg liar..
tersesat kat uitm ni..

norzila musman said...

eima xara>>haha..
yg t'sesat tu mnyebabkn yg len pn kne tempias gak..

juz sgelintir je..
sy tau kamoo budak baek..
n_n