Thursday, August 13, 2009

aku mahu tinggi dan kurus

dah..tak payah nak gelak dulu bila kau baca tajuk entry ni...
setiap orang ada impian..
aku pun ada impian nak tinggi dan kurus...
sebab...zila yang kau kenali ini adalah seorang yang pendek,gemuk, dan hitam...
aku nak jadi zila yang tinggi,kurus dan putih..

aku bersyukur dengan apa yang TUHAN dah beri kat aku..
tapi tak salah kalau kita tanam impian nak jadi yang lebih baik..
bila kawan-kawan selalu cakap
'eyh,dah ok la ketinggian kau tu'
tapi.....mereka selalu gelakkan aku bila aku alami situasi seperti berikut..


bila lecturer suruh tulis point kat depan whiteboard,
dan dia sediakan ruang dibahagian atas..
aku dengan susah payah berjengket nak tulis...
dan mereka akan gelakkan aku beramai-ramai di belakang..
cis...macam ni ke KAWAN?


bila kami pergi ke pasar beramai-ramai,
aku akan hilang di celah orang ramai..
dan mereka akan cakap 'tu la kau..pendek sangat.susah aku nak cari'
what d fish lol!

bila aku lalu sebelah budak PART 1,
mereka akan pandang kerek kat aku,
ye la.....aku tahu kamu tinggi dan kurus..
ishk.. :'(


bila aku digelakkan dengan rumate aku (diam kau vee)
sebab berjengket atas almari nak amik buku..
or kalauu buat clearance aku mesti amik part sapu lantai..
sebab malas nak berjengket lap cermin or lap kipas..
ishk..satu penghinaan sungguh..


bila aku macam nak berlagak kalau lalu bawah tangga dekat SL,
tapi kawan-kawan cakap tak payah tunduk pun aku boleh lalu,
juga seperti aku lalu bawah flyers kat tepi susur gajah,
ok fine,aku dapat lalu dengan jayanya..
so,kamu susah ke??




kadang-kadang aku fikir kalau aku tinggi mesti aku nampak kurus..
shit..impian tinggi melangit la konon..
tolong simpati sikit?? T_T
ok,terima kasih.

bila kakak cakap
'kau tak payah berangan nak tinggi ala-ala model..keturunan kita memang dah pendek'
buat aku terus putus harapan...
and kawan-kawan bagi support suruh bergayut,makan appeton dan macam-macam lagi petua lansung tak mendatangkan kesan..
ceh!! harapan cuma tinggal harapan....
konon harap body macam hanis zalikha..
jauh panggang dari api..

dan.......
aku baru tau orang pendek pun banyak keistimewaan..
sebagai contoh, kalau aku duduk kat depan kelas,orang belakang x de suruh aku tundukkan kepala nak tengok nota kat depan..
OR..
aku juga senang nak cari 'teman istimewa' kerana mostly lelaki zaman ini pendek-pendek belaka
(sory kaum adam,saya tak bermaksud menghina anda tapi kenyataan)
sebab one of my friend yang tinggi lampai selalu kecewa dalam percintaan atas sebab 'ketinggian'

sudah...
aku hepy dengan ketinggian aku sekarang..
aku cerita tadi masa aku zaman jahiliyah..
yang sibuk complain pasal body..walaupun hakikatnya dulu aku kurus..
saja mengada-ngada rasa diri gemuk..
('_")

tapi sekarang..
bila dah gemuk rasa macam tak amik kisah apa orang lain fikir..
asalkan tubuh badan sihat,minda cergas..
=)

p/s: kawan-kawan saya rasa berat saya makin turun pula dan ketinggian dah naik 1. 5 inc..(^_^)

tinggi aku 142 cm masa sekola menengah..
sebab tu tak lepas nak masuk kadet polis sebab dia nak ketinggian 150 cm..
sila simpati lagi.. T_T

13 comments:

mike radcliffe said...

zila2...
kite jd ape yg kite ad k..
hanis zalikha 1 course ngan ko ker????

norzila musman said...

mike>> jd ap??haha..
hanis juz 1 U ngan aku..
n kitorg 1 kolej gak..
dia kos business..

npe???nak berkenalan?
:B

safiamira said...

wakakakaakkaka...
aku x dpt menahan diri aku drpd gelak tergolek2 bace post ko nih....haha..
relax la weyh, ko bknnye rendah sgt... aku lg rendah kot...
tp comey pe...haha..

eKyN said...

aku xgelak!! siyes...rase nk tkencing je haha
jap jap...aku xgelak ok dlm kelas tu..aku kan wat keje time tu.
mereka yg gelak ok.
huhu...yg ayat g pasar tu cam aku kenal...
tp bkan aku ckap kan..haha
aku xsekejam tu oo
kite harus bsyukur ngn kurniaan ALLAH.

weh agak kontroversi doe ko punye ayat

laki skang pon mostly pendek2??hah ko ni..
hello..dorg npak je rendah..
tp sbnarnye tggi..huhu.
ape daa....kahkah lawak r pemikiran zaman jahiliah ni dulu..
aku nk kuruskan wajah aku ni!! leh x??haha
xpe aku bsyukur...ini aset la zila!

n_n

Vee Marisa said...

hahahhaa. kene panjat almari!!!! hahahhaha! hari2 aku gelak. aku tak gelak ko yang gelak dulu! ceh. sian rumate aku. hehhehe.. eleh puas aty lah sangat dengan berat, paahal still dok bising-bising 'aku gemok nak diet aku nak kurus' bingit telinga aku ngan kak baidah! hahahhahaha.. sory! hehehhe nyakat ko. sb dari td ko nyakat aku... hahahah gelak evil ni!!!!!

-Choco- said...

Dear zila,

alaa..
its ok what.
just be yourself bebeh!
ignore what people say AND
ignore what u feel to be more gorgez like other gurls.

confident ok.
as long as u healthy n smart!
wink wink:)

Love, choco

norzila musman said...

Mira>>weyh,ak rase entry ak cam sedih doe..
pesal ko gelak..ceh!
tp ak rase tggi kte mcm same kot..
ko x perasan ke bile kite kuar same2 orang tak pecaya ak acik kau..
hak2..muka aku nampak muda..
:B

norzila musman said...

ekyn>>aah kau..aku dengar sore kau yang gelak besar doe..
hohoho..

ayat kntroversi kah?
it's a fact la syg..
aset kau pipi tembam..
caya la weyh..
^_^

norzila musman said...

vee>>da r kau coment blog depan owner dia..
sengal ++ btul..
dah,x pyah nak gelak lebeyh2..
sem ni kau wat clerance sndiri..hakhak

choco>>
dear choco,

i'm ok la..
hehe..pendek pun gorgez apee..
kiut lg lorh..
~ngee..

i'm healthy from mental and physical..
uyeah!
=D

Sufee Yusli said...

ha3 sangat2 besh ini entry. ;D minum calci-yum slalu yeah! sihat tulang skali ouh.

safiamira said...

hoho..yela, sbb ade org ngorat ko... mane ade org ngorat aku...hoho.. sbb dorg xkn impress dgn appearance aku... erkkk, ape aku merepek nih... kesengalan btol... eyh, x merepek.. thats the fact about me...

norzila musman said...

sufee>> thankz..
mnum susu baik tuk tumbesaran..
hakhak..
;)


safiamira>> ceh..low profile suda..
wat pe nak impress lebeyh2..
truly is kau selalu rendah diri syg..
so,cheer up babe..
:B

Anonymous said...

kalau nak mahu tinggi saya sendiri pun pakai product ni dah 5 bulan tinggi saya dah tambah
3 inci web dia www.mahutinggi.com