Monday, August 17, 2009

harapan tinggal harapan

sory la mira..
tajuk entry lebih kurang sama..
tapi aku bukan nak cerita pasal harapan ramadhan..
entry ni lebih kepada harapan aku terhadap sesuatu benda..

bila harapan aku bersemangat nak pergi kelas,
but the end kelas cancel..

bila harapan aku nak nak beli sesuatu benda dan bersusah payah aku kumpul duit,
but the end barang tu dah di beli dengan orang lain ..

bila harapan aku nak kuruskan badan,
but the end tetap tiada perubahan..

bila harapan aku macam nak balik minggu ni,
but the end tiket dah abis..

tapi..tanpa kau sedari setiap kali harapan kau tu cuma tinggal harapan akan terselit sedikit peluang yang tanpa kita sedari..

macam contoh lecturer cancelkan kelas,
tanpa kita sedari dia beri peluang kepada kita tuk enjoy walaupun sekejap.

juga seperti bila tiket dah abis,
sebenarnya DIA nak aku menjadi kera sumbang di SEGAMAT..
eyh,SEGAMAT tak la membosankan seperti yang kau bayangkan.heh.

*** mahu keluar tajuk sekejap***

eyh..tolong boleh?
jangan mengada-ngada nak beri harapan kalau kau tak mampu nak bagi..
kalau kau rasa bahagia tengok dia hepi,just go on...
tapi...satu masa nanti kau juga yang akan 'sakit'..
heh..perasaan tu kan boleh dipupuk??
tapi....sekadar dalam mimpi sahaja.mungkin??


kalau hati kau dah rapuh,tolong jangan berani nak main dengan api..
tak payah nak belagak kau tak ada apa-apa perasaan..
heh..kenapa air mata susah nak keluar sewaktu aku memerlukan kau?
tolong bagi aku melalak sebentar.. T_T
okeyh,sudah cukup.

aku bukan manusia yang senang-senang simpan,pendam dalam hati..
kalau kau rasa diri itu adalah 'KAU',
tolong faham perasaan saya sekejap boleh??
saya tak mampu nak beri apa yang awak nak..
tapi cukup buat awak tersenyum sepanjang minggu buat saya hepi.
ok,terima kasih.

***berbalik pada topik asal***
maaf entry bercampur-campur..
otak tak dapat berfikir dengan sewarasnya..
mungkin aku mahu berhenti sebentar dari berblogging..
kalau boleh kan??
:-/

p/s: dimana kamu semua kawanku sewaktu aku memerlukan kamu??
mungkin aku perlu mengadu pada antu segamat..mungkin mereka lagi faham.kan en acap?
T_T (menangis lagi sekali)

7 comments:

eima xara said...

skrg mmg ramai org camni..
bg harapan..
tp akhir nye..
xde pape..

safiamira said...

relax la babe..
aku pn x balik...
about that guy,
pe kate ko jgn layan sgt...
buat biasa je..
and for that guy, klw anda bace ni...
tlg la faham perasaan cik zila ni....

norzila musman said...

eima xara>>law x nak di kecewakan,jgn bg harapan kt org..
so,org pn x kn bg hrapan kt kte..kn?


mira>>weyh,ak blk la mggu ni..heh.
d guy mayb fhm kot..
hehe..
*senyum malu*

eKyN said...

chill la..
em ari2 kitorg duk cakap mende ni kan..
ok aku sokong ape yg ko ckap ni..
em ello..kite tetap balik ok
xmau buka pose 1st day d sgmat ni lorr
cukup sudaa aku time part1 dulu xbalik..

n_n

norzila musman said...

ekyn>> ok..ak dgr ckp korg.heh..
haha..stil blk,tp plan evil mcm x jd..
slh bli tket la syg..hakhak

tetibe plk ak rndu bnting weyh..
:B

safiamira said...

balik ke???
lol...
mane aci weyh, aku x bleh balik minggu ni...
minggu dpn pn x sure lg...
td mcm dh decide x nk balik langsung sampai raya, then aku gtaw kt abg aku...
pastu dia mcm mrh kot cz lama sgt x balik... dia ckp x kn x nk jenguk mak... huhuhu
nanges aku....hohoho

norzila musman said...

safiamira>> haha..do i care 4 it??
heh..1st pose mst ngn fmily syg..nyway,dunt worry..
x blek sbuln ok la tu..hakhak
enjoy ur fasting month n see u ari raye nti..
:B