Sunday, August 16, 2009

cinta dahulu vs cinta sekarang

perubahan masa berlaku terlalu mendadak..
murid sekola rendah pun dah pandai bercinta-cintun..
kalau nak di fikir balik,aku pada waktu dulu mungkin sedang main panjat pokok dengan kawan-kawan lelaki..
no feeling...tak ada rasa malu even kau pakai seluar koyak kat lutut masa tu..


sebab kenapa??
sebab dulu waktu meningkat remaja sewaktu kau period dan baru la terfikir nak jaga kebersihan diri,nak bersolek dan nak fikir pasal balak..
tapi sekarang??
anak buah aku yang baru darjah 3 pun dah pandai tanya aku soal cinta..
ceh...hingus still meleleh pun dah fikir pasal pakwe..


kalau dulu aku teringat masa aku darjah 5,aku datang sekola,aku tengok kat bawah meja aku ada sebiji buah mata kucing..
haha..kau tak tau betapa aku excited dapat hadiah macam tu..
ceh..still pemikiran kanak-kanak ribena..

dan...saat ni kau akan rasa macam tercabar bila anak buah kau darjah 3 tu cakap
' acik ila,tadi kita pegi sekola ada budak bagi kita sebiji ferero rocher'
pergh..aku rasa macam terbakar je bila mendengarnya..


kau tak tau betapa jauh jurang sebiji ferero rocher tu kalau nak dibandingkan dengan sebiji buah mata kucing..
arus kemodenan yang agak melampau..huh!
kenapa masa aku dahulu bila dapat coklat choki-choki dah over-excited..
tapi sekarang...anak buah aku macam pandang sebelah mata je..


kalau dulu aku pegi sekola selekeh nak mampus,dengan baju tak bergosok,dengan mata sembap,dengan muka sangap nak tido,
tapi sekarang......
anak buah aku pegi sekola dengan pakai losyen,minyak wangi dan beg macam nak pegi shoping semata-mata nak jaga imej or bahasa kasar dia nak market la tuh..
ye la....budak sudah di lamun cinta..
heh..sumpah kelakar...

kalau dulu aku dapat surat dalam dia ada letak bedak biar wangi,
tapi sekarang......
anak buah aku dapat mesej dengan ucapan 'gud nite' yang ada tedy bear tuh..
sumpah macam sweet gila..

kalau masa boleh diputarkan,
aku nak jadi budak zaman sekarang yang lahir-lahir je terus dapat hp ipod..
kalau boleh kan?
=)

p/s: sumpah aku macam terpikat dekat budak yang tackle anak buah aku..
TUHAN,tolong bagi aku kecik sebentar dan berkapel dengan budak tu untuk masa sekejap??
heh..terima kasih.
:B

5 comments:

Sufee said...

ha3 betul2. dulu2 mane nak dpt bnd tu sume.. haish.. dlu dating mcd da pk hebat.. skarang neh, tgk mcd pon xmo.. ;)) eh2, da x panjat pokok lagi ke?? ha3

safiamira said...

weyh, sape anak buah ko tu?
ifah ek?
ish ish ish
huhu

norzila musman said...

sufee>> haha..law dlu belanje mcd mmg dah tak pandang laki lain dah..
haha..
pnjat pokok??panjat kerusi pun dah gayat skrang ni..
haha..:B

mira>> eyh,kau la ank buah aku tu..haha
ye r..ikut prangai mak cik dia kot..
hakhak

Vincci_AroRa said...

eh Hallo Biar r bdk kecik nak bercinta...
dorg pn ad feeling2 gak....aq rase dulu pn ko mcm 2 gak...mst ad first love pd zaman knk2 ko kn3333????aq tipu....x cayer sudah....

Nak Taw???
hah....ini yg perlu kita SelongkaR...
Jgn d'selubungi dgn MisterI Cinta CinTun...hu3...


cau sinci...

norzila musman said...

vinci arora>> ko da knp sokong ank buah ak plak..
die still kecik ag la weyh..
dulu ak suci dr cinta-cintun ni..
hakhak..