Monday, August 24, 2009

Target Ramadhan

Setiap tahun aku akan wish benda yang sama..
heh..memang tak ada sebarang perubahan tapi aku harap ramadhan kali ini akan memberi seribu makna kepada aku bila mana setiap yang aku harapkan dapat dikecapi.. ('_')

1) as usual setiap kali bulan puasa akan wish tuk mengurangkan berat badan..
kalau turun 1 kg pun mungkin mampu buat aku tersenyum. (^_^)

2) Bila berat turun, oleh itu aku mampu memakai baju kebaya dengan bangganya..
cutting macam kerengga??heh..harapan.....

3) dapat cuti raya awal seminggu..mungkin aku akan usahakan..ponteng kelas??mungkin tidak...
cuma berharap lecturer baik hati tolong cancel semua kelas seminggu sebelum raya..boleh?? T_T

4) nak puasa penuh..tapi kalau aku dapat puasa penuh takut aku perempuan tak normal pula..hehe..

5) nak semayang terawih sampai abis puasa..tapi ni mungkin tak dapat la dipenuhi..puasa ke-3 baru sempat semayang terawih + kelas malam setiap ari selasa..heh..mana sempat weyh!!

6) nak tolong abang cat rumah..(adik mithali la konon)

7) nak tolong kakak buat kuih raya.. (ni lagi sorang bajet rajin je)

8) nak tolong kakak pasang langsir..heh.bajet tinggi sangat la tu.. T_T

9) nak pasang lagu raya setiap hari kat bilik..huhuhu..baru terasa nikmat berpuasa..
(sory rumate... ^_^)

10) nak pakai purdah.mungkin??haha..tak la....baju kurung setiap hari suda..

11) nak senyum sepanjang masa especially kepada pak guard dan mak guard terchenta..saman la saya..hekhek..

12) nak save budget dengan berbuka setiap hari kat PI(pusat islam a.k.a masjid)..kalau kau pegi bazar da abis 5 ringgit.kalau kau pegi PI sebulan duit kau tak luak.. =)

13) last sekali...jangan lupa bayar duit zakat..eyh,bukan saya yang bayar..tapi abang saya yang bayar.. =)

itu la azam saya bulan ramadhan ini..haha
bagaimana dengan anda pula???
:B

p/s: selamat menyambut ramadhan al-mubarak kepada follower, silent reader dan juga blogger aktif di SEGAMAT ini..kalau jumpa,tegur dan belanja saya okeyh?? :B

10 comments:

Akuhanim said...

salam ramadhan Zila..hehe, tengs tegur hari tue..keep in touch..

eKyN said...

hah taw xpe zila..
smlam aku bajet RM3 je tp terover gak smpai 5rt
arini...aku xbajet..jdi RM5.30..
tu berbuka je kot..seb baek aku sahur makan ape yg ade dlm bilik ni haa...
eish aku xnk membazir ag uhh....
laen kali if sesape npak ekyn nk beli byk..
tahan tgnku dr beli mkanan tu okei...
hahaha

norzila musman said...

hanim>> salam ramadhan k.hanim..hehe
nti leh blk raye same2..haha
nek bas baru lagi..
:B

ekyn>> haha..org puasa than nafsu,tp ko pnye nafsu mkin byk plak..haha
dah2..len kali x yah g bazar..
g dning suda...haha

dobot said...

selamat puasaaa!
;)

norzila musman said...

dobot>> hey,slamat puase..haha
lame x nmpk dobt ouh..mish u la..haha

meo188 said...

samelah kite berusaha

baidah zaini said...

Slamat brpuase tok rumate..
hehhehe..
mggu dpn kte puase sme2 ye...
*wink

norzila musman said...

meo 188>> yeah..berusaha tambah pahala..

k.baidah>> alorh..puase ke rumate??haha
slamat puase..
nti buka same2 eik..haha..
'abg' da bz kn skunk??
wink2...:B

-Choco- said...

Dear zila,

selamat bln ramadhan juga:)
harap doa2 kamu tu dimakbulkan, amin..

p/s: tggi tak bermkna comel. hehe..

love, choco

norzila musman said...

dear choco,

heh,amin..
thanx yeah..moga kite dapat menjalani ibadah puase dengan sempurna..ok?

p/s:pendek itu cumel..^_>